HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Elbúcsúzott a hallgatóktól a Kossuth Rádió legendás műsorvezetője

Elbúcsúzott a hallgatóktól a Kossuth Rádió legendás műsorvezetője

660
hirdetés

Harmincnégy év aktív rádiózás után lezárta pályafutását Farkas Erika, a Kossuth Rádió A hely című műsorának ikonikus hangja. Pályája során zöld mikrofonjával mintegy 34 ezer embert szólaltatott meg, mára úgy érzi, itt az idő, hogy átadja a lehetőséget a fiataloknak – minderről a Duna Ridikül című műsorában mesélt.

 

Noha felvették a Színművészeti Főiskolára és kilenc évig játszott színpadon, egyáltalán nem tartotta magát jó színésznőként Farkas Erika. Rádiósként teljesedett ki: Debrecenben épp dísztáviratokat fordított különböző idegennyelvekre, amikor a Kossuth Rádió debreceni körzeti szerkesztőségébe nyílt felvétel. Bár jelentkezését első körben visszautasították helyhiány miatt, végül mégis kapott egy próbafeladatot, amit olyan bravúrosan oldott meg, hogy nem sokkal később telefonáltak: felvételt nyert – mesélte a Ridikül vendégeként a Kossuth Rádió kiemelt szerkesztő-műsorvezetője. Több mint három évtized után, A hely 3527. adásában döntött úgy, ezúttal búcsúzik a hallgatóktól az éteren keresztül.

Fotó: MTVA, Tőke Béla

„A hely egy infotaiment rádióműsor, ami szórakoztat, informál és életben tart egy nagy múltú műfajt, a helyszíni riportot. A mai napig vagány és kivételes pozíció a műsorvezetőjének lenni, mert többségében hétköznapi emberek nyilatkoznak. Becsléseim szerint az elmúlt 34 évemben évente ezer különböző embert szólítottam meg. Minél több a valódi hang, annál hitelesebb a végeredmény” – hangsúlyozta a Duna műsorában Farkas Erika, aki azt is megosztotta a nézőkkel, hogy a riportalanyok sokszor rácsodálkoznak, amikor személyesen találkoznak vele: szinte mindig magas, fiatal, barnahajú és határozott, öntörvényű nőnek képzelik, ám – mint mondja – mindezek közül csak az utóbbi kettő igaz rá.

Farkas Erika A hely című riportműsorában a társadalom lenyomatát adta. Beszámolóiban az utca emberének véleményére volt kíváncsi, így megszólalhattak az ősi és ritka szakmák mesteremberei, szubkultúrák képviselői, sportolók, művészek, sérült emberek, a hatóságok és bűnüldöző szervek munkatársai, nagy múltú dinasztiák leszármazottjai és különböző generációk tagjai, az óvodástól az aggastyánig. Több mint háromévtizedes pályafutását olyan intenzitással töltötte meg, hogy úgy érzi, telitődött, és most már a nagy beszélgetések helyett hosszú csendekre vágyik. A teljes beszélgetés újranézhető a Ridikül Médiaklikk-oldalán, ahol 60 napig elérhetők a korábbi adások is.

A hely – klasszikus riportműsor minden hétköznap 11 és 11:30 között a Kossuth Rádióban!

DMSZ

hirdetés
Previous articleFolytatódik a Vágsellyét Komárommal összekötő út felújítása
Next articleSzeptember 30-án lesz az előrehozott parlamenti választás