HAZA RÉGIÓ Egyre több az újszülött baba Dél-Komáromban

Egyre több az újszülött baba Dél-Komáromban

941
hirdetés

…így visszavezethetik a fiatalok első lakáshoz jutási támogatását is…Május végén ismét babazsúrra várták az újszülött komáromi csecsemőket és családjaikat a Városháza dísztermébe.

A meghitt hangulatú találkozón dr. Molnár Attila polgármester és a Fiatal Lokálpatrióták Egyesületének tagjai, Nagy Nikolett és Vajda Bence köszöntötték a fiatalokat.

– Örömteli, hogy míg korábban 100-110 baba érkezett városunkba évente, addig ma már ez a szám a kétszáz felé közelít. Az önkormányzat épp ezért igyekszik minden lehetséges segítséget megadni a komáromi családoknak, hogy városunk ne csupán egy település legyen, de igazán az otthonunkként tekinthessünk rá. Ezen intézkedéscsomag keretében az elmúlt években olyan országosan is egyedülálló és példamutató kedvezményrendszert vezettünk be, amely valamennyi korosztályt igyekszik segíteni.

Az újszülöttek családjai egyszeri 100 ezer forint kelengyepénzt kapnak, akárcsak az első házasságukat kötő komáromiak. A Családi Otthonteremtési Program résztvevőinek kedvezményes telekvásárlásra van lehetőségük, a kismamák helyi járatokon való utazási költségeit az önkormányzat állja, csakúgy, mint a 70 éven felüliek szemétszállítási díját is. Sikeres a térítésmentes védőoltás-programunk. Befejeződött a bölcsőde teljes felújítása, a Családsegítő hamarosan modern épületet kap, és felújítjuk valamennyi óvodánk és bölcsődénk udvarát és játszóeszközparkját is –
sorolta a családtámogatási intézkedéseket dr. Molnár Attila.

Nagy Nikolett és Vajda Bence együtt jelentették be, hogy egyesületük nemrég azzal a felvetéssel keresete meg a polgármestert, hogy amennyiben lehetséges, úgy vezessék vissza a fiatalok első lakáshoz jutási támogatását. A megkeresésére pozitív válasz érkezett. A részletek kidolgozása jelenleg tart. A támogatás összegéről, illetve a folyósítás feltételeiről és szabályrendszeréről a közeljövőben várható döntés.

 

komarom.hu

hirdetés
Previous articleÍgy bújik ki a tojásból a magyar természetvédelem címermadara
Next article2. FIAT 600 veterán autóstalálkozó