HAZA HÍR-MIX Egyre jobban bővül a strand

Egyre jobban bővül a strand

1399
hirdetés

Milyen volt a nyár a komáromi Thermál-fürdőben?

A nyári szezonra való felkészülést a termálfürdő – mint minden évben –, idén is időben elkezdte, mivel ez évben sem volt teljesen egyértelmű, milyen feltételek mellett nyithat majd ki. A koronavírus elleni „harc” mondhatnánk sikeres volt, hiszen a nyári napokban, csaknem ki kellett tenni a „megtelt” táblát. Aki csak tehette, igyekezett a levegő hőmérsékletét egy-egy lubickolással csökkenteni. Kollár Gábor mérnökkel beszélgettünk.

* Elmúlt a vénasszonyok nyara, hivatalosan is ősz van. A fürdő dolgozói is megkezdik a téli pihenést?


– Valójában nincs megállás. Nagyon sok munka hárul ilyenkor is a dolgozókra, hiszen minden medencét (rekreációs, két termálvizes, gyermek, valamint oktató és úszó medencéket) le kell engedni, tisztítani kell. Fertőtleníteni kell az adott területeket, annak homokszűrős berendezéseivel együtt. A technológiát összerakni és újra indítani, majd lehet újra tölteni vízzel a medencéket, amit naponta kell tisztítani és fertőtleníteni.


* Mi lesz az épületekkel?


Folyamatosan gondoskodunk a fürdő épületeiről. Elengedhetetlen munkálatok például a szociális helységek festése, a zuhanyok rendbetétele, annak fertőtlenítése, medence körül a padok újrafestése, többszöri fűnyírás a fürdő területén és sorolhatnám tovább. Ezek többnyire olyan munkák, amelyeket igyekszünk úgy megoldani, hogy a fürdő vendégeit ne zavarja.


* Egy fürdő életét nagyban befolyásolhatja a víz minősége…  

Folyamatos az ellenőrzés, ami érthető is. Megjelennek a körzeti higiéniás szakemberek, akik rendszeresen mintát vesznek a vízből. Miután megvan a
vízminta eredménye, a közegészségügyi hivatal ellenőrzést tesz, hogy minden megfelel-e az előírásoknak. Utána megkapjuk a nyitáshoz való engedélyt, amit idén június 1-jén sikerült elérni.


* Sokan nehezményezték, hogy korábban nem kaptak kedvezményt a komáromilakosok.   

– Újításnak számított, hogy idén először volt kedvezmény minden komáromi lakhellyel (SK, HU) rendelkező lakosnak, amit nagy örömmel fogadtak. Az árak kedvezőek voltak a környékbeli fürdőkhöz képest, további kedvezmények voltak a délutáni és a családijegyekre.        

* Nem volt probléma a Covid-fertőzések terén…

– A szlovák köztársaság egészségügyi hivatalának érvényben lévő rendelete értelmében a fürdő a COVID automata besorolása alapján teljes kapacitásban tarthatott nyitva a nyári szezonban. Annak ellenére, hogy kis mértékben érezhető volt a Covid 19 betegség léte, a szezon viszonylag jól sikerült az előző évekhez képest.


* Tavalyelőtt még élénk volt a forgalom a kempingben.Idén a vendégek java része elmaradt.         

– Eléggé változatos volt a fürdő látogatottsá ga. Ha csak a legmelegebb időszakot vesszük alapul, mindez érthető is lenne, hiszen júniusban 13 259, júliusban 16 508, augusztusban pedig 12 166 volt a látogatók száma. Mindehhez hozzájön a kemping látogatottsága, ami júniusban 836, júliusban 1 552, augusztusban 1 645 személy volt. Összegesítve ez azt jelenti, hogy a nyár folyamán a fürdőnek csaknem 46 ezer látogatója volt.


* Most akkor békés időszak kezdődik a Comorra Service-ben?    

– Nem éppen. A fürdő csak egy részét képezi a cég munkájának. Ezen felül igyekszünk elvállalni minden olyan munkát, amely hozzájárul Komárom szépítéséhez. Idén már befejeztük a központi autóbuszmegálló felújítását, amely valóban megszépült. Befejeztük a vár területén levő bazár kiépítését, amely akár új látványosságnak is megfelel. Jelenleg a nyitott jégpályánk felújítása folyik, hiszen a harmincéves csővezetékek elrevültek.


* Köszönjük a tájékoztatást.

 

DUNATÁJ HETILAP 46/2021

hirdetés