HAZA HÍR-MIX Egyháztörténeti konferencia Komáromban

Egyháztörténeti konferencia Komáromban

1203
hirdetés

44673 A Selye János Egyetem Református Teológiai Kara Egyháztörténeti tanszéke március 28-án és 29-én nemzetközi konferenciát szervez. A Kettős kisebbségben – Vallási és egyházi identitás a Felvidéken és a Partiumban elnevezésű szakmai értekezleten szlovákiai és romániai magyar egyházi szakemberek tartanak előadásokat.
Pénteki napon többek között a felvidéki és erdélyi magyar felsőoktatás helyzetéről, jelenéről problémáiról halhatnak beszámolót az érdeklődők. Továbbá a református egyházközösség helyzete is terítékre kerül Fazekas László püspök és Tolnay István nagyváradi tanügyi tanácsos tolmácsolásában. A délután folyamán többek között felszólal Bohács Béla, az Eperjesi Egyetem oktatója, aki a görög-katolikus egyház felvidéki történetét vázolja fel. A pénteki eseményfolyam Erdély Géza, nyugalmazott püspök könyvének, a Hűség (Életutam) bemutatójával ér végett.
A szombati előadások vezérfonala az identitás kérdése és megtartása. A felvidéki és partiumi szakemberek ezt a témát járják körbe, bemutatva a múltat, illetve kitekintve a jövő felé.
A konferenciával kapcsolatban további információk az eseménynaptárban érhető el ITT>>.

PP, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleZsirinovszkij Ukrajna felosztását javasolja Lengyelországnak, Magyarországnak és Romániának
Next articleNagy siker a Brumiarc és a Kicsi