HAZA HÍR-MIX Egy verseny, amivel csak nyerhetünk

Egy verseny, amivel csak nyerhetünk

1284
hirdetés
Az idén is benevezett Komárom a „Munkába biciklivel” elnevezésű országos versenybe. Kisebb csoportok indulhatnak az egy hónapos kihívásban, aminek célja minél több embert nyeregbe ültetni. A város a kerékpáros turizmus mellett a helyi kerekezést is szeretné egyre jobban támogatni.
Komárom már több éve bekapcsolódik a Munkába biciklivel versenybe. A május folyamán tartó kihívásba 2-4 fős csoportok nevezhetnek be, hogy egy hónapon keresztül gyűjtsék a kilométereket. A legeredményesebb csapatok díjakat nyerhetnek, azonban a versennyel csak nyerni lehet, mivel a nevezők sokat tesznek egy környezetbarátabb városért és a saját egészségükért.
„Láthatóan erősödik a kerékpáros élet egész Európában és a mi térségünkben is. A kerékpáros turizmus egy meghatározó iparág lett, de a helyi lakosok is egyre többen választják ezt a gyors és egészséges közlekedési formát. Komárom ugyan egy kisebb város, de már mi is tapasztalhatjuk, milyen a reggeli forgalomban a torlódásokban várakozni vagy mérgelődve parkolóhelyet keresni. Azoknak, akik még nem tették meg, itt a jó alkalom kipróbálni egy alternatív megoldást, ami a javukra válhat” – mondta el Bujna Zoltán képviselő, aki a program koordinátori feladatait is ellátja és a Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesület vezetője.
A versenybe a csapatok a www.dopracenabicykli.eu oldalon keresztül ingyenesen nevezhetnek be május 5-ig. A verseny részleteivel kapcsolatosan ugyancsak itt található tájékoztató. A programot a közlekedési minisztériumnál dolgozó nemzeti kerékpáros-koordinátor hirdette meg több támogatóval, többek között Peter Sagan az egyik arca.
„Az elmúlt évben számos bringás parkoló létesült a városban, így bátran el lehet indulni moziba vagy más eseményekre is biciklivel. Több kerékpáros fejlesztéssel kapcsolatos pályázat van versenyben jelenleg, ami városon belül és kívül is fontos előrelépéseket hozhat. A forgalom és infrastruktúra fejlesztésénél a jövőben számolni kell a kerékpárosokkal” – tette hozzá Keszegh Béla alpolgármester.
A biciklizéssel kapcsolatosan a szakemberek hangsúlyozzák, hogy egy gyors és hatékony közlekedési forma, megkönnyíti a parkolást és a közvetlen megközelítést, csökkenti a stresszt, jó a vérkeringésnek, hatékony a fölösleges kilók elleni harcban és nem utolsó sorban a rendszeres tekerés a formás hátsó „plasztikai sebésze”.
 
 
 
komarno.sk
hirdetés
Previous articleCsíkszeredai vendégek Komáromban
Next articleLehár Ferenc emlékkoncert Dél-Komáromban