HAZA RÉGIÓ Egy úri házban

Egy úri házban

1010
hirdetés

A városvezetés ezúttal Márkos Attiláné, Lukrécia néninél járt abból az alkalomból, hogy a szépkorú asszony január közepén ünnepelte 90. születésnapját.

DSCF4870

Lukrécia néni, csakúgy, mint férje Attila bácsi remek egészségi állapotnak örvend, bár igaz, hogy mostanság már elkél egy kis segítség a házkörüli teendőknél. Az életútjára térve megtudjuk, hogy a háborút a szomszédos Ausztriában vészelte át, majd 1947-ben hazatért, és mezőgazdasági pályára lépett.
Az agrármérnöki diploma megszerzése után sikerült a szakmában elhelyezkednie. Bár a család Budapesten, Soroksáron élt, ő a korábbi Bábolna Rt-hez került, ahol a baromfiágazatban dolgozott szaktanácsadóként. Férjével együtt 10 éve költöztek véglegesen Komáromba.

A sors három gyermekkel ajándékozta meg az évek során, sőt ma már 11 unokával és dédunokákkal is büszkélkedhet.

Gyermekeim közül a szocializmusban senki nem mehetett továbbtanulni, osztályidegennek számítottuk akkoriban, de ez ma már cseppet sem számít, úgy látom mindegyikük megállta a helyét az életben. Attila fiam a komáromi Magyar Lovas Színház életre hívójaként és vezetőjeként különösen is nagy nevet szerzett városunknak az elmúlt esztendőkben. Büszke vagyok a munkájára, és arra, hogy nemzeti lovas hagyományainkat ilyen innovációval képes életben tartani és új tartalommal megtölteni – fogalmazott az ünnepelt.

Dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester miniszterelnöki köszöntőlevéllel és egy impozáns ajándékkosárral köszöntötték fel a szépkorú asszonyt.

KOMAROM.HU

hirdetés
Previous articleÜdülési csekkek Szlovákiában is
Next articleA komáromi nagygyűlésre emlékeztek