HAZA RÉGIÓ Egy nagylelkű ajándékozónak köszönhetően jelentős vízmegtakarítást érhetnek el a Komáromi Kórházban

Egy nagylelkű ajándékozónak köszönhetően jelentős vízmegtakarítást érhetnek el a Komáromi Kórházban

595
hirdetés

Az AGEL csoporthoz tartozó Komáromi Kórház nagyon sokat köszönhet jólelkű adakozóinak, akiknek érdemeként még jobb ellátást nyújthat a betegeknek. Óriási segítséget jelent a kórháznak a Keresztes család ajándéka, melynek köszönhetően gazdaságosabbá tehető az intézmény vízfogyasztása. Az ajándékozóknak a kórház köszönetét fejezi ki.

Keresztes Péter a család és a KERZEROS társaság nevében 3600 db víztakarékos perlátort, 200 db csapperselyt és 2 darab átfolyásmérőt ajándékozott a kórháznak. Az ajándékozás kezdeményezője még Keresztes Zsolt volt, aki az átadást sajnos már nem érhette meg.

A jelenlegi helyzetben, amikor jelentősen megdrágult az energia, a víz, valamint a fűtés, a csaptelepre szerelhető takarékos perlátoroknak köszönhetően komoly megtakarítás érhető el a vízfogyasztás terén, ugyanakkor ez a megoldás környezetkímélő. A jelenlegi helyzet technológiai változtatásokat követel meg az egészségügyi intézményektől is. A kórházban a legtöbb energiát a fűtésre használják el, ezután következik a világítás és a vízmelegítés. A vízzel való takarékoskodás azonban nem történhet az egészségügyi szolgáltatás minőségének és a betegek ellátása színvonalának kárára.

„A kórház műszaki részlegének dolgozói jelenleg dolgoznak a csaptelepek régi perlátorainak cseréjén és az adományként érkezett új, takarékos perlátorok felszerelésén, melyekért köszönetünket fejezzük ki“ – mondta a Komáromi Kórház műszaki igazgatóhelyettese, Marian Poliak.

„A kórház javára válik a jelenlegi energiaválság idején, hogy idén áprilisban befejeztük és átadtuk rendeltetésének az automata kazánházat, melynek köszönhetően jelentős energiamegtakarítást érhetünk el. A kórház alkalmazottai és betegei számára megfelelő feltételeket biztosít a fűtés és a melegvíz-szolgáltatás terén is, ami alapkövetelménynek számít“ – mondta kórház igazgatója, Miroslav Jaška.

Agel, (N.ZS.)

hirdetés
Previous articleA migráció növekedése miatt naponta száz katona erősítheti a rendőrséget
Next articleReadycon Slovensko 2022-Online pályaválasztási tanácsadás a Selye János Gimnáziumban