HAZA RÉGIÓ Egy év kihagyás után ismét farsangoztak az asszonyok Szőnyben

Egy év kihagyás után ismét farsangoztak az asszonyok Szőnyben

785
hirdetés

Nyolcadik alkalommal találkoztak a hölgyek a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban rendezett Asszonyfarsangon.

– A magyar néphagyomány szerint a farsang volt az kiemelkedő időszak az év folyamán, amikor ők is kirúghattak a hámból. Korábban ilyen időtájt a fonókban gyülekeztek, ahol együtt ettek, ittak, táncoltak, beszélgettek, pletykáltak, egyszóval: jól érezték magukat. Erre a helyre a férfiaknak tilos volt a belépés tudtuk meg Nyikus Annától, a művelődési ház szakmai vezetőjétől.

A szőnyi asszonyfarsang állandó résztvevői közül az idén is jelen volt a Napraforgó Citerazenekar, a Duna Népdalkör és a Szőnyi Nyugdíjas Klub, akik rendhagyó módon néhány olyan férfit is beengedtek a programra, akik egész évben segítették munkájukat. A férfiak azonban kizárólag baboskendővel a fejükön vehettek részt a rendezvényen.

Minden évben ilyenkor rendezzük meg a fánksütő versenyt, melyre az asszonyok otthonról hozzák a fánkokat. Itt mintákat rakunk ki, melyeket számokkal látunk el, ezt követően pedig a résztvevők szavazatai alapján dől el, hogy kié lesz a győztes fánk tette hozzá Nyikus Anna.

Az idei évben hat versenyző indult a megmérettetésen, akik közül az első három helyezettet népi kerámiával jutalmazták. A legsikeresebb receptek természetesen gazdát is cseréltek az est folyamán.

 

komarom.hu

hirdetés
Previous articleSzijjártó: nem engedélyezzük halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén
Next articleFelújították a komáromi kórház onkológiai osztályát