HAZA RÉGIÓ Ég a gyertya, ég

Ég a gyertya, ég

1606
hirdetés

Az idei adventi időszak rendhagyó volt abban a tekintetben, hogy a negyedik, egyben utolsó gyertyagyújtás napja szent estére esik, így ez évben a harmadik gyertya meggyújtásával ért véget a komáromi advent rendezvénysorozat Dél-Komáromban.

December 14-én Rákász Gergely orgonaművész tartott karácsonyi koncertet a református templomban, 15-én a Dózsa iskola diákjai karácsonyi összeállítással, Szabó Leslie és zenekara pedig akusztikus adventi műsorral szerepelt a Szabadság téren felállított színpadon. Szombaton, 16-án Pély Barna karácsonyi koncertjét hallgathatta meg az ünnepre készülődő közönség, de ekkor adott műsort a Feszty és a Dózsa iskola is.

Az immár hagyományos desing, gasztro és kézműves vársárra december 17-én került sor az Arany 17-ben. A Szabadság téren Kósa Nelli és Écsi Gyöngyi lépett fel, a diákok közül pedig a petőfisek, a szentimrések és a zeneiskolások kedveskedetek egy-egy összeállítással. A harmadik adventi gyertyát Bros Gergely katolikus plébános gyújtotta meg, majd dr. Molnár Attila polgármester kíván áldott, békés, szeretetben teljes karácsonyi ünnepeket minden komárominak!

18.00 órától a Vivace Egyesület ünnepi koncertje várta az érdeklődőket a Városháza dísztermében
J.S. Bach 110. kantátájával és Saint-Saëns Karácsonyi oratóriumával. Közreműködött Sárközi Xénia (szoprán), Banai Sára (mezzoszoprán), Kneusel-Herdliczka Klára (alt), Kálmán László (tenor), Ambrus Ákos (bariton), az Eszterházy Énekegyüttes (kórusvezető: Schmidt Mónika) és a Komáromi Kamarazenekar. Vezényelt Medveczky Szabolcs.

A szőnyi falukarácsony ugyancsak e napon zajlott a Petőfi Sándor Művelődési Házban, ahol délelőtt a Színes Óvodába járó gyerekek kézműveskedtek, míg délután a felnőttek vehettek részt karácsonyváró foglalkozáson. Az ünnepi műsor 15 órakor kezdődött, melyen a Duna Népdalkör és a Bozsik iskola diákjai működtek közre.

Az adventi időszakban mézeskalács díszítéssel a Nyugdíjas Klub tagjai, míg a játszóházzal a Tám- Pont Család-és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai várták a kicsiket és a nagyobbakat.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleFelújították a császári pár lakodalmi tábláját a várban
Next articleAz Agykontroll ma: Dr. Domján László a Sztárportréban!