Kezdőlap KÜLFÖLD Dunai hajóbaleset – ORFK: a baleset előtt a Hableány fordult a Viking...

Dunai hajóbaleset – ORFK: a baleset előtt a Hableány fordult a Viking Sigyn elé

853
MEGOSZTÁS

A dunai hajóbaleset felvételein az látszik, hogy az ütközés előtt a Hableány turistahajó befordult a Viking szállodahajó elé, azt követően történt a tragédia – közölte Pál Adrián rendőr ezredes az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2019. május 30.
Az ütközés elõtti pillanat látható a Dunán Budapestnél május 29-én éjjel történt hajóbalesetrõl bemutatott felvételen a Rendõrségi Igazgatási Központban, a fõváros XIII. kerületében a Teve utcában 2019. május 30-án. Legalább heten meghaltak, amikor 29-én éjszaka egy nagyméretû luxushajó és egy turistahajó összeütközött a Dunán a Margit híd közelében, majd az egyik, a Hableány felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén. A rendõrség büntetõeljárás keretében, szakértõk bevonásával vizsgálja a hajóbalesetet.
MTI/Bruzák Noémi

    A felvételeket értelmezve elmondta: a videón az látható, hogy “hegymenetnek, északnak” tart mindkét hajó, és amikor beérnek a Margit híd két pillérje közé, a Hableány “valamilyen oknál fogva” befordul a Viking elé, a Viking pedig megborítja a kishajót, amely hét másodperc alatt elsüllyed.
    Hozzátette, a 21.05-kor történt ütközésről tíz perccel később egy betelefonáló értesítette a tevékenységirányító központot, azt követően érkeztek a helyszínre a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentők, a honvédség, az önkéntes tűzoltóságok, a polgárőrség és a vízügyi igazgatóság munkatársai.
    Az ezredes közölte, amíg a hatóságok szakemberei a helyszínre érkeztek, addig civilek a balesethez közeli hajókról mentették a vízbe esett embereket.

MTI

hirdetés