HAZA KULTÚRA Dráfi Mátyás is szerepel Baranyi Benő romantikus sci-fijében

Dráfi Mátyás is szerepel Baranyi Benő romantikus sci-fijében

1128
hirdetés

Befejeződött Baranyi Benő első mozifilmje, a Zanox – Kockázatok és mellékhatások  című romantikus sci-fi forgatása. A film egyik szereplője Dráfi Mátyás Jászai Mari-díjas felvidéki színész, a komáromi színjátszás doaenje.

A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készülő mozi egy vidéki iparvárosban zajló gyógyszerkísérlet körül bonyolódik, amelyben egy 18 éves fiú véletlenül szert tesz az időutazás képességére. A 19 napos forgatás jelentős része rendhagyó módon a fővárostól távol, Dunaújvárosban és Komlón zajlott, majd a munkálatok utolsó szakaszában az alkotók Budapestre érkeztek, ahol egy látványos bulijelenettel zárták a film felvételeit. A Zanox műfaji alapokon nyugszik, ugyanakkor feszegeti is a határokat, hogy élvezetesen térjen el ezektől – mondta a rendező. A Zanox operatőre Gajdics Dávid, vágója Kis André. A főszerepeket a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem színművészeti szakán idén diplomázott Bálint Előd, valamint Erdős Lili, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója alakítja. A további szerepekben többek  között a felvidéki Dráfi Mátyás, valamint Hatházi András, Sólyom Katalin, Máhr Ágnes, Vasvári Emese, Danis Lídia, Hozák Kevin, Radvánszki Ronett, Vilmányi Benett láthatóak. Kisebb szerepekben influenszerek is felbukkannak.
A Zanox – Kockázatok és mellékhatások a Salamandra Film gyártásában, Romwalter Judit és a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készül, producerei Gyurin Zsuzsi és Molnár Dániel. A film bemutatóját 2022-re tervezik az alkotók.

DUNATÁJ HETILAP 45/2021

hirdetés