HAZA SJG Díjeső a Bibliai Olimpián

Díjeső a Bibliai Olimpián

653
hirdetés

A komáromi Selye János Gimnázium valósággal tarolt az idei országos bibliaversenyen, a Bibliai Olimpián! Az iskola diákjai a megmérettetésen mind az első, mind a harmadik helyet megszerezték. Az első hellyel a II.A (Kelemen Roland, Sámson Dávid, Varga Máté Larion,), a harmadik hellyel az I.C osztály (Halász Dóra, Illés Dorka, Sztakovics Gréta) tanulói büszkélkedhetnek! A Komáromban megrendezett megmérettetésre április 26-án került sor. A bibliaolvasás és szövegértelmezés nem egyszerű feladat: egyszerre kalandos és intellektuális kihívás, élmény és tanulságos szórakozás.

A komáromi Selye János Gimnázium diákjai hatalmas elszántsággal vágtak bele a versenybe, eltökéltségüket csak fokozta, hogy egyházi iskolákkal is meg kell mérkőzniük. A gimnázium diákjai ügyesen vették az akadályokat, és nem egy egyházi iskolát utasítottak maguk mögé.

A levél műfaja meghatározó jelentőségű a szentírási műfajok között: nemcsak tartalmi értelemben kiemelkedően fontos műfajcsoport ez, hanem a kapcsolatteremtés egyik eleven formájaként is. Az idei bibliaverseny egyik legszellemesebb feladata is a levél műfajához kapcsolódott: a versenyzőknek a levélrészletek alapján kellett rekonstruálni a levelekben tárgyalt viszonyokat, pl. azt, hogy ki kinek írhatta az adott levelet. De a játékos feladatok között keresztrejtvény is akadt.

Természetesen a verseny lényegéhez tartozott az is, hogy bizonyos bibliai szövegeket a tizenkét három fős csapat tagjainak kivételesen behatóan kellett ismerniük. A kötelező olvasmányok között ezúttal Nehemiás könyve, Judit könyve, Eszter könyve és Péter apostol levele szerepelt. Ezek az izgalmas szövegek valóságos szöveglabirintusok, melyekben nagy kedvvel bolyong az olvasó. Ez már csak abból is kiderült, hogy a csapatok szinte fej fej mellett haladtak, és a küzdelem egyre szorosabbá vált. Az első három helyezett pontszáma között csak egy-egy pontnyi különbség alakult ki.

Természetesen az ilyen vetélkedés nemes verseny, és nem elsősorban a győzelemről szól: hiszen mindenki győztes, aki a szeretet jegyében tanulmányozza a szentírást.

Az I.C csapata

hirdetés
Previous articleMatovič: Jobb, hogy hivatalnokkormány van, Heger csúfosan megbukott
Next articleTervezett újdonságokról és különféle támogatásokról is döntöttek Nyitrán