HAZA RÉGIÓ Diákok díszítették a kórház gyermekosztályának falait

Diákok díszítették a kórház gyermekosztályának falait

1908
hirdetés

korhazPic

Less Károly tanár úr a gútai magániskola diákjainak segítségével folytatta tavaly elkezdett kezdeményezését, hogy mesefigurákat varázsoljanak a komáromi kórház gyermekosztályának fehéren maradt falaira.

Majd egy éve Potháczky Angéla közreműködésével két szoba vált varázslatos mesebirodalommá, Bambival és a kis Hableánnyal az élen. Akkor a maradék fennmaradt összegen nélkülözhetetlen dolgokat vásároltak a gyermekosztály részére.

Most, a régi ötlettől vezérelve újra belevágtak a még fehéren maradt falak mesefigurákkal való díszítésébe. A kórház vezetősége örömmel fogadta az ötletet. A gútai magániskola vezetőinek beleegyezésével öt tehetséges diák tartott tanárukkal a 3.C-ből: Szabó Nikoletta, Major Eleonóra, Szabó Bálint, Bugár Bálint és Czita Nikolasz. Újra sokan támogatták a kezdeményezésünket.

korhazPic1

Csütörtökön kezdték a munkát. Úgy tervezték, hogy három falat aznap kifestenek. A nap végére kiderült, hogy csak kettő fog sikerülni, ezért a pénteki napon csatlakozott hozzájuk még néhány 1.C-s diák is: Tóth Barbara, Horváth Ingrid és Gál Roland. Ők is nagy elánnal vágtak bele a festésbe. A bejárat melletti falon a magyar népmesék motívuma díszeleg. A közepén egy királyfi és egy királylány. A másik szobában Micimackó, a harmadikban Walt Disney figurák csalnak mosolyt a beteg gyerekek arcára.

korhazPic2

 

sziakomamrom.sk

hirdetés