HAZA KULTÚRA (Dél) KomáromFeszt 2014

(Dél) KomáromFeszt 2014

1401
hirdetés

mainA Komáromi Kulturális, Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. hagyományos nyári programjait az idei évben első alkalommal új köntösbe bújtatva egy egész nyáron át tartó fesztivállal örvendezteti meg a komáromiakat.

A KomáromFeszt 2014 elnevezésű összművészeti fesztivál programjai csaknem minden hétvégére kiváló szórakozást ígérnek a kellemes nyári estéken. A szervezők a produkciók kiválasztásánál a műfaji sokszínűséget tartották szem előtt, ennek köszönhetően a színházi előadások mellett a tánc, a rockzene és a régi hagyományokat felelevenítő kertmozi kedvelői is csemegézhetnek a programok között.

A fesztivált június 15-én a Győri Nemzeti Színház Csoportterápia című előadása nyitja meg Simon Kornél rendezésében a Városi Sportcsarnokban. A szenzációs humorú, rekeszizmokat próbára tevő „mjuzikelkámedi”, ahogy a szerzők nevezték darabjukat, a Madách Színház musicalpályázatának győztese volt 2010-ben, s azóta az ország több pontján is bemutatták. A darab szereplői: Nagy Balázs, Fejszés Attila, Kiss Tünde, Mózes Anita, Kokas Piroska és Járai Máté, mind a győri színház kiválóságai, munkásságuk garancia a jó szórakozásra.

Első alkalommal látogat városunkba Catherine Gallagher ír sztepptáncos társulata, akik az országos turnéjuk állomásaként igazi látványorgiával készülnek. A tánc és a látványos showműsorok kedvelői biztosan nem fognak csalódni, ha ellátogatnak június 22-én a Városi Sportcsarnokba. Ahogy a nappalok egyre hosszabbak lesznek, úgy kerülnek át a programok is szabadtérre. A reményeink szerinti forró júliusra egy igazi forró hangulatú komáromi utcabállal készülnek a szervezők.

A nagy sikerű Zenés nyári esték keretében június 28-án 18.00 órától a város közkedvelt zenekarai, a Brigetio Klubzenekar és az Elektron Band veszik birtokukba a Szabadság teret, és egészen éjfélig húzzák a talpalávalót.

Júliusban már egy új szabadtéri helyszínt is avat a fesztivál, hiszen újra feléled a Csokonai Művelődési Központ az udvarán felállított szabadtéri színpadnak köszönhetően, mely a tervek szerint a téli időszak koncertjei után állandó nyári rendezvényhelyszínné válik.

A Jókai mozi légkondicionált nézőterével, kiváló premierfilmekkel természetesen a nyár folyamán is folyamatosan várja az érdeklődőket, de a régi szabadtéri vetítések hangulatát idézve „Retro kertmoziba” várjuk a mozirajongókat. Július 4-én és 25-én Bujtor István mára klasszikussá lett Ötvös Csöpi-sorozatának filmjeit vetítjük.

Az új színpadot a helyi rockzene „legendái” avatják fel június 11-én. 18.00 órától a vendégként meghívott The Gent nevű rockbanda pezsdíti fel a hangulatot, majd a húrok közé csap az M-Nélkül és az
Egyéb Veszély zenekar.

Júliusban a Magyarock Dalszínház is közönség elé lép új, saját szerzésű művel. A Legénybúcsú című új musical comedyt 2014. július 18-19-20-án mutatják be musicalsztárok, Miller Zoltán, Mészáros Árpád Zsolt, Zöld Csaba, Forgács Péter és Barabás Kiss Zoltán és a kiváló koreográfus, Bakó Gábor közreműködésével. A szerzők korábbi komolyabb témájú műveik után most egy kicsit könnyedebb vizekre eveztek, hiszen egy legénybúcsú vidám történetét álmodták színpadra. A humoros dialógusokban, pikáns szituációkban bővelkedő zenés vígjátékot története során először élő zenekari kísérettel mutatja be a Magyarock Dalszínház.

A színházi előadásoknak azonban ezzel még nincs vége. Augusztus 10-én Komáromba is eljut a méltán népszerű Oroszlánkirály című rajzfilm színpadi változata. Az Érsekújvári Rockszínpad musicalje csodálatos jelmezekkel és látványvilággal varázsolja a nézőket az afrikai szavannákra. A darab az eddigi előadásaik során igazi közönségsikerré vált, a fiatalabb korosztály kedvence. Őket augusztus 15-én a Pódium Színház Egy szoknya, egy nadrág című előadása követi, amely az azonos című magyar film alapján készült. A zenés vígjáték szereplőgárdája s története nagyszerű szórakoztatást ígér.

Augusztusban az előadások mellett folytatódnak a Zenés nyári esték is a Szabadság téren. Augusztus 2-ára nagyszabású műsorral készülnek a László testvérek, akik sztárvendégeikkel együtt első alkalommal lépnek közösen színpadra a Magyarock Musical Banddel. A közös koncertet DJ. Tom Tailor utcabálja követi.

A nyár zárásaként pedig a tavalyi évhez hasonlóan egy fergeteges musicalshow várja a komáromiakat. A műsort a Madách és az Operett Színház kiválóságai adják.

A nyár elsősorban a gyermekeké, s ezért az érdeklődési köröknek megfelelően két különböző tematikájú tábort is kínál a Komáromi Kulturális, Sport és Szabadidő Nonprofit Kft., melyekre továbbra is várják a jelentkezőket.

Az alkotni vágyó kisiskolások részére Szőnyben a Petőfi Sándor Művelődési Házban két időpontban (június 16. és 20., illetve június 23. és 27. között) ismét megrendezik a hagyományos KRETÍV NAPKÖZIS TÁBORT.

Augusztus 4. és 8. között a Közösségi Házban második alkalommal „IDŐUTAZÁS” KREATÍV TÁBORRA hívják a 6-10 év közötti gyerekeknek. A tábor ideje alatt megnézik milyen volt a civilizáció előtti korszak, ellátogatnak a varázslók és fáraók földjére, legendás lényeket tanulmányozunk, régen élt gyerekek játékait játsszuk, megépítjük a jövő városát. Az utazáshoz segítségül hívják a történelmet, a képzőművészetet, a táncművészetet és a színház világát is.

A rendezvényeik a színházi előadások, és az ir táncshow kivételével ingyenesek. A belépőjegyes programokra a Közösségi Házban, a Jókai moziban, a Tourinform Irodában és a Ticketportál hálózatában válthatók jegyek.

Az aktuális programokról a www.komarom.hu, a www.kominfo.hu honlapon és facebook.com/kominfokomaromoldalon informálódhatnak.

 

komarom.hu

hirdetés
Previous articleCzíria Attila, az MKP komáromi elnöke a HÍD és a Smer csapdájában
Next articleNapon parkoló autóban halt meg egy gyermek