HAZA RÉGIÓ Dél-Komáromban felavatták az új műfüves pályát

Dél-Komáromban felavatták az új műfüves pályát

782
hirdetés

1Február 17-én ünnepélyesen átadták az Aranycsapat egykori legendás játékosáról Czibor Zoltánról elnevezett városi sporttelepen kialakított műfüves futballpályát. Az eseményen részt vett Szijjártó Péter a miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára, Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, dr. Molnár Attila polgármester valamint Dunai Antal olimpiai magyar bajnok, az MLSZ alelnöke is.

A kormány sportpálya építési és felújítási programja 2012-ben indult, azóta 200 új és 550 megújult pálya áll a sportolni vágyó fiatalok rendelkezésére az ország minden pontján. Megyénkben is több műfüves pálya tesz jó szolgálatot a futballt kedvelő ifjúságnak, így Oroszlányban és Bábolnán, illetve most már Komáromban is.

– A Magyar Labdarúgó Szövetség néhány évvel ezelőtt stratégiai fejlesztési koncepciót dolgozott ki. Ennek keretében a szövetség az önkormányzatokkal közösen létesít futballpályákat országszerte. Ehhez a programhoz csatlakozott városunk is. Régóta terveztük ezt a beruházást, hiszen nálunk több labdarúgó egyesület is működik, melyekben mintegy 200 fiatal sportol. Mindezeken túl az új pálya fontos szerepet tölt majd be Észak és Dél-Komárom közös sportéletének megerősítésében is. Nagy álmunk, hogy előbb utóbb a korosztályos válogatottak egyike is ellátogasson hozzánk, egy-egy edzőmérkőzés erejéig – mondta köszöntőjében dr. Molnár Attila polgármester.

– A sportlétesítmények kialakítása fontos, elsősorban nem azért, hogy élsportolókat neveljünk, hanem azért, hogy egészségesebb, egészségtudatosabb legyen a felnövő generáció. Minden létesítmény fontos szerepet játszik az adott közösség életében, mert a város nem csupán egy új infrastruktúrával lesz gazdagabb, hanem új lehetőséget teremt a fiatalok számára. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a műfüves pályák beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen több lett a helyi játékos a csapatokban, Oroszlányban például megduplázódott az ifik száma. Ha pedig az iskolák közelében létesülnek ezek a pályák, akkor be tudják építeni őket a mindennapos testnevelésbe – mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott.

Az új 300 férőhelyes lelátóval is rendelkező pálya építése 140 millió forintba került, ebből 100 milliót az MLSZ biztosított, 40 milliót pedig az önkormányzat. Szijjártó Péter államtitkár is elsősorban az új műfüves pálya közösségformáló erejét hangsúlyozta. Komáromiként évekkel ezelőtt ő is gyakran rúgta a „bőrt” a Czibor Zoltán Városi Sporttelep akkor még salakos, gazos pályáján.

Minél többen kapnak lehetőséget, hogy kulturált körülmények között sportoljanak, annál egészségesebb és boldogabb lesz az ország. A szülők bizonyára egyetértenek velem abban, hogy szívesebben látjuk itt a fiatalokat, mint otthon a számítógép előtt ülve. Minél több a lehetőség, annál több gyerek kap kedvet a sporthoz. Az U 12 és U 19 közötti korosztályban az elmúlt egy évben háromszázzal több csapat indult a bajnokságban, 20 ezerrel nőtt az igazolt játékosok száma és ötezerrel az amatőröké. Ezért a jövőben is folytatjuk ezt a programot – hangzott el az államtitkár beszédében.

Szijjártó Péter kitért arra is, hogy Komárom régen és most is sportváros volt. Adott egy világklasszist, Czibor Zoltánt, aki ma példaképként állhat a fiatalok előtt. Városunkban azonban ma is számtalan csapat, egyesület és klub tevékenykedik. Nagyon kevés az olyan település, ahol ilyen nagyságrendű támogatást kapnak az egyesületek, mint nálunk. Komárom 40 kilométeres körzetében nincs a miénkhez hasonló műfüves pálya, így várhatóan a környékről és a Felvidékről is érkeznek majd játszani a csapatok. Városunk regionális szerepe ezzel tovább erősödik.
Galéria: A műfüves pálya átadása

komarom.hu

hirdetés
Previous articleUkrán válság – Lángokban áll a Függetlenség tere
Next articleMegemlékezés és Felvidéki Huszár és Hagyományőrző Bál Izsán