Kezdőlap RÉGIÓ Dél-Komárom ismét előttünk jár

Dél-Komárom ismét előttünk jár

225
MEGOSZTÁS

Befejezés előtt a korábbi elkerülőútra való csatlakozás

Októberben két új körforgalommal újra megnyílik a forgalom előtt az új Duna-hídhoz csatlakozó út az M1-es és a 13-as számú főutak között. A kivitelezés az új átkelő építésével párhuzamosan zajlik. Mindez nem mondható el a Komárom-Örsújfalu közötti úttal kapcsolatosan…

Az új Duna-híd építésével egy időben folyik a hídhoz kapcsolódó út építése is, emiatt korábban a komáromi déli elkerülőút M1-es és 13-as számú főutak közötti szakaszát a kivitelező ideiglenesen lezárta a forgalom elől. Hamarosan azonban újra megnyílik. – A teljes nyomvonalon megépült már a földmű, jelenleg az M1-es számú főút csatlakozásánál épül a körforgalom. A körforgalom ideiglenes forgalomba helyezése októberben várható, a déli elkerülő szakaszt ezután nyitják meg újra az arra közlekedők előtt. Emellett a Koppány vezér út feletti híd előregyártott vasbeton hídgerendáinak beemelése is megtörtént a napokban, így a tervezett ütemben halad a hídhoz csatlakozó út kivitelezése”
– tájékoztatta a magyarországi sajtót Kiss Boglárka, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője. A szóvivő elmondása alapján az észak-komáromi útcsatlakozás megépítése is halad. A hídhoz vezető út és a 63-as számú elsőrendű út csatlakozásánál (Komárom és Őrsújfalu között) már elkezdődött a körforgalom építése, viszont még nem készült el az arra történő rákötés.

DUNATÁJ HETILAP 40/2018

hirdetés