HAZA HÍR-MIX Decembertől elhalasztja a tervezett műtéteket az érsekújvári kórház

Decembertől elhalasztja a tervezett műtéteket az érsekújvári kórház

492
hirdetés

Elhalasztja decembertől a tervezett műtétek elvégzését az érsekújvári Egyetemi Kórház. Karol Hajnovič kórházigazgató rendelete alapján egyelőre csak a halaszthatatlan beavatkozásokat végzik el. A kórház továbbra is biztosítja az onkológiai kezeléseket, a dialízist és a biológiai terápiát.

illusztráció, pixabay.com

Az igazgató október 24-én írta alá a rendelet, azért van rá szükség, mert a felmondásukat benyújtó orvosoknak 2022. november 30-ával megszűnik a munkaviszonya. Tartalmazza azoknak a műtéteknek az elhalasztását, melyeknek elmaradása nem veszélyezteti a páciens egészségét és életét. Visszavonásig a kórházi betegfelvétel is a halaszthatatlan esetekre vonatkozik.
A kórházban 48 orvos adta be a felmondását a 235-ből. „Az egyes osztályokon egyelőre december első négy napjára osztották be az ügyeleteket. A betegek esetleges áthelyezése a helyzet alakulásától függően lesz megoldva” – jelentette ki Ján Baček, a kórház szóvivője. Szavai szerint akut betegellátást akkor fog biztosítani a kórház, ha nem változik a felmondásokkal kapcsolatos helyzet.

TASR

hirdetés
Previous articleKisiklott egy tehervonat Komáromnál, szünetel a forgalom
Next articleFRISSÍTVE 27/11/2022! Damoklész kardja a hazai kórházak felett: mikrofonvégen Viola Miklós sebészorvos