HAZA BELFÖLD Daruval kell eltávolítani a rimaszombatnál felborult vonatot

Daruval kell eltávolítani a rimaszombatnál felborult vonatot

720
hirdetés

Kedden (június 6.) este kisiklott és felborult egy vonat Rimaszombat közelében, a szakaszon továbbra is szünetel a forgalom. A vasúti kocsi eltávolításához darura van szükség. A baleset után öt sérültet láttak el a mentők – tájékoztatta a TASR-t Ria Feik Achbergerová, a Szlovák Vasutak szóvivője.

Fotó: Polícia SR BBK

„A közlekedés szünetel a Rimaszombat-Rimabánya-Nyustya vonalon, az utasokat vonatpótló buszok szállítják. A vasút igyekszik minél gyorsabban felszámolni a baleset következményeit, a kocsi felemeléséhez darura van szükség” – tette hozzá a szóvivő.
A baleset helyszínére körülbelül harminc hivatásos és önkéntes tűzoltó vonult ki, továbbá a rendőrség és három mentőautó. „A helyszínen öt, közepesen súlyos sérültet láttak el, majd a rimaszombati, illetve a losonci kórházba szállították őket” – közölte a TASR-rel Alena Krčová, a Mentőszolgálat Operatív Központjának szóvivője.
A baleset Rimazsaluzsány és Kecege között történt kedden este 20 óra tájt, a vonat a síneken heverő fatörzs miatt siklott ki. A vasút szerint a rönk a domboldalról csúszott a sínekre, valószínűleg az esőzések miatt.

TASR

hirdetés
Previous articleHriszto Sztoicskov, Marco Rossi és Szalai Ádám egy helyen – a Football Forum Hungary-n jártunk
Next articleUkrajnai háború – A kahovkai vízerőmű megsemmisítésének nemzetközi elítélését sürgette az orosz külügyminisztérium