Kezdőlap DUNATÁJ Czíria Attila, az MKP komáromi elnöke a HÍD és a Smer csapdájában

Czíria Attila, az MKP komáromi elnöke a HÍD és a Smer csapdájában

56
MEGOSZTÁS

NNNNNLapzárta után kaptunk értesítést arról, hogy hétfőn délután zárt ülést tartott az MKP komáromi városi elnöksége. Információink szerint az ülésen Czíria Attila bejelentette, hogy tárgyalásokat kezdett Bastrnák Tiborral, a Smer és a Híd összekötőjével, aki megbízta őt, hogy az őszi önkormányzati választásokon induljon polgármesteri posztért, és legyen a Híd-MKP közös jelöltje.

Meg nem erősített információink szerint a kompromisszum ára az, hogy két alpolgármesteri és a hivatalvezetői posztot is Híd-as jelöltek kapják. Ezzel a kompromisszummal a HÍD biztosítani tudná a város feletti teljes befolyását, miközben a felelősséget az MKP-ra hárítanák. Jelenleg hasonló modell működik a KOMVaK városi cégben, amelynek vezetőségében Olláry Viktor ül, akit az önkormányzat pénzügyi bizottságába a Híd-jelölt, a kerület régiófejlesztési és területrendezési bizottságába pedig a Smer. Olláry Viktor névleg még mindig az MKP tagja, aminek köszönhetően a KOMVaK-ban észlelt visszásságokért a felelősséget bármikor az MKP-ra tudja hárítani. Fontos megjegyezni, hogy négy évvel ezelőtt Czíria Attila egyszer már megpróbálkozott azzal, hogy a két párt közös polgármesterjelöltje Bastrnák Tibor legyen. Akkor ez a kísérlet meghiúsult, Andruskó elárulta és elhagyta az MKP-t, Bastrnák pedig csúfosan leszerepelt a választásokon, viszont elérte, hogy Marek Anton néhány szavazattal meg tudta előzni Stubendek Lászlót, az MKP jelöltjét. Úgy tűnik, hogy a jelenlegi helyzetben is az a cél, hogy az MKP-szavazatok megosztásával egy olyan gazdasági lobbit kiszolgáló hatalom kerüljön pozícióba, amelynek eddig csak városunk leépülését, a munkahelyek elvesztését „köszönhetjük”.

DUNATÁJ HETILAP

1 hozzászólás

  1. Arrol is szol a hir, hogy allitolag az alpolgarmesteri szekek vannak latban, allitolag a harom alpolgarmesteri funkciot Keszegh Beci, a fuggetlen amde a Hid embere, valamint a mar tobbszor ” bizonyitott ” szinten zenesz Horthay Evike kapna, az utokornak meg otthagynak Novak bacsit.
    Lesz itt nemulass, ezekszerint Bastrnak csapata leirta Varga Tomi hidas kepviselot, pedig annyit igyekezett a homokozoival meg a maszoparkal. Hiaba, van aki szazsor leszerepel megis mindenhol ottvan, Tomi csak a megyei valasztasokon szerepelt le, megis jott az ukaz, mennie kell, vagyis nemmehet.

Comments are closed.