HAZA RÉGIÓ Csökkent a buszközlekedés ára Dél-Komáromban

Csökkent a buszközlekedés ára Dél-Komáromban

765
hirdetés

01Csökkentette a buszjegyek és bérletek árát a Vértes Volán május elsejétől Komáromban. A nyugdíjas bérletek ára 30 százalékkal csökkent, míg a tanulók bérletének teljes összegét átvállalja az önkormányzat, a támogatás nélküli menetjegyek és bérletek esetében pedig 3 és 5 százalék közötti a tarifacsökkentés – tájékoztatta a polgármester szerdán az MTI-t.

    Molnár Attila (Fidesz) elmondta, hogy az önkormányzat a lakosság terheinek mérséklésére menetdíjcsökkentést kért a cégtől. A kieső bevételt a város működési költségtérítésként fizeti meg a vállalatnak.
    Az önkormányzati támogatás teljes összegéről csak az év végi adatok ismeretében lehet beszámolni, a tanulói bérletek után évente 21,5 millió forintot kap a Volán. A kedvezmény az összes Komáromban tanuló diák számára érvényes – tette hozzá a polgármester.
    Az önkormányzat által kiírt közbeszerzési pályázat eredményeként Komáromban 2018 végéig a Vértes Volán látja el a közösségi közlekedési feladatokat. A Volán vállalta, hogy városi nyereségét visszaforgatja a helyi közlekedés feltételeinek javítására.
    A Vértes Volán Zrt. évente 14 millió kilométert teljesít, 267 autóbuszt tart üzemben és 17 millió utazást bonyolít le. Dolgozóinak száma 736, közülük 405 az autóbuszvezető.

MTI

hirdetés
Previous articleA gútai cselgáncsozók az Országos Bajnokságon is kiválóan teljesítettek
Next articleA komáromi Grónai Sándor aranyérmes K1-ben !