HAZA RÉGIÓ Családi karácsony a Dél-komáromi sportcsarnokban

Családi karácsony a Dél-komáromi sportcsarnokban

848
hirdetés

3Közel 300 gyermek karácsonyát tette szebbé a Komárom és Környéke Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat. Ajándékokkal, játékokkal, süteményekkel és könyvekkel ajándékozták meg őket december 10-én. A sportcsarnokban rendezett ünnepségen tiszteletét tette dr. Molnár Attila polgármester, dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester, Hamrák Zsófia képviselőasszony, és Milus Ferenc plébános is, aki az ünnep fontosságáról beszélt az egybegyűlteknek.

Csöngei Ildikótól, a Komárom és Környéke Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjétől megtudtuk, hogy a szervezet 18 éve szervezi meg karácsonyi ünnepségét, több éve már a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportjával karöltve, illetve társadalmi szervezetek, vállalkozók, cégek és magánszemélyek is rengeteget tesznek azért, hogy mosolyt csaljanak a rászoruló családok gyermekeinek arcára.

Az idén 50 éves fennállását ünneplő Horizont együttes felajánlotta koncertje bevételét, a tombolából befolyt összeget, a Foxconn, és az önkormányzat a csomagok összeállításában segített, a naunburgi küldöttségtől gazdag ajándékot kaptunk, és Komárom idén először csatlakozott az országos Örömsüti programhoz, aminek köszönhetően süteményeket is kaptak a gyerekek – mondta el Csöngei Ildikó.

Az est folyamán Szűcs József, és Csordás Tamás adott műsort, majd a 270 gyermek először játékot, plüssfigurát, és könyvet választhatott. Ezt követően vehették át a németországi testvérváros küldöttségének ajándékát, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat csomagjait, az örömsütiket. Végül, ha a gyerekek helyesen válaszoltak Magyar Máltai Szeretetszolgálat által összeállított kérdésekre, szintén ajándékot kaptak.

Galéria: Családi karácsony a sportcsarnokban

KOMAROM.HU

hirdetés
Previous articleTúlélni a karácsonyt, avagy csodára várva
Next articleA billentyűk örökifjú mágusa: Hanzsér Árpád