HAZA RÉGIÓ Családbarát önkormányzat címet nyert Tata

Családbarát önkormányzat címet nyert Tata

810
hirdetés

A Népesedés Világnapja alkalmából adományozott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Tatának „Családbarát önkormányzat” címet. A kitüntetést városunkon kívül Sárvár és Ózd kapta meg az idén.

P1530023.previewA Nagycsaládosok Országos Egyesülete által meghirdetett pályázaton nyert a város, az oklevelet Pázmándon adtak át, mivel e  település tavaly nyerte el a családbarát önkormányzat kitüntetést. Az ünnepségen Soltész Miklós szociálpolitikáért felelős államtitkár jelenlétében vette át Michl József polgármester a díjat Székely Hajnalkától, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete elnökétől, aki méltatta Tata családbarát intézkedéseit és tevékenységét. Michl József polgármester köszönetét fejezte ki, s kitért arra is, hogy idén ez már a harmadik díj, melyet a város elnyert, hiszen Tata az Által-ér Szövetségen keresztül februárban Magyar Tájdíjat kapott, áprilisban pedig az Európa Tanács Európa Díját kapta meg.

– Azt gondolom, hogy a város családjainak is szól ez a díj, hiszen csak velük, a legkisebb közösségekkel tudunk erősek lenni. Éppen ezért a Tata-kártyán keresztül, valamint szociális intézkedésekkel és ösztöndíj-programunkkal sokat teszünk azért, hogy a családok a jövő nemzedék felnevelésében és az idősek gondozásában a várostól segítséget, erőt kapjanak – hangsúlyozta a polgármester.

tata.hu

 

hirdetés