HAZA HÍR-MIX Csaknem 3 millió euróból épül újjá a komáromi Európa hotel

Csaknem 3 millió euróból épül újjá a komáromi Európa hotel

2574
hirdetés

Ma délelőtt a Klapka étteremben tartott sajtótájékoztatót Viniczai Tibor, az Európa hotelt megvásároló  Európa Group befektetői csoport egyik tulajdonosa és Tučný József belsőépítész.

Elmondták, hogy legkésőbb egy éven belül tervezik a jelenleg szinte teljesen lepusztult épületet felújítva új pompájában átadni a nagyközönségnek. Az Európa hotelben két étterem, rendezvényterem, 10-15 (később 55) szoba, továbbá nemzetközi versenyekre is alkalmas Kárpát-medence központú pókerközpont, valamint egy nívós élő kaszínó fog helyet kapni krupiékkal. A rendezvényteremben a valamikor oly népszerű szallagavatóknak, esküvőknek és egyéb rendezvényeknek is kívánnak majd helyet adni. A kaszínó nívójából adódóan nem elsősorban a komáromi játéktermekhez szokott gamblerekre számítanak.  Az egész épületben az  ‘industrial chic’ belsőépítészeti irány dominál majd, art deco és pompa elemekkel, melyeket a helyi jellegzetességekkel (pl. utalás a hajógyárra, stb.) szeretnék a helyieknek is közelebb hozni. A hotel alagsorában 20 férőhelyes parkoló kerül kialakításra, valamint az épület előtti parkolóhelyek megvételét vagy azok  hosszú távú bérbevételét is tervezik. 

Fontosnak tartották továbbá elmondani, hogy rögtön a nyitáskor legalább száz új munkahelyet fognak létrehozni, mely szám később 150-200-ra is  nőhet. A hotel működése természetesen további forgalmat generálhat a város más szolgáltatóinak is, hiszen pl. egy pókerverseny akár több száz vagy akár ezer résztvevős is lehet. Újságírói kérdésre elmondták, hogy nem félnek a bűnözés növekedésétől, hiszen az leginkább az illegális szerencsejátékokkal jár együtt, melyekről náluk szó sem lehet.

 

 

J.I., dunataj.sk

Kép: dunataj.sk, tucnydesign

 

hirdetés
Previous articleMegújult a pihenőpark a Rózsakertben
Next articleČaputová Gombaszögre érkezik