HAZA RÉGIÓ Csak Nyitra megye közgyűlésének támogatásával biztosítható Komárom fejlesztése

Csak Nyitra megye közgyűlésének támogatásával biztosítható Komárom fejlesztése

981
hirdetés

Komárom alpolgármestere, dr. Knirs Imre is indul a megyei választásokon

– Amikor megválasztottak Komárom alpolgármesterének, az életem gyökeresen megváltozott. Nagyon rövid idő alatt rá kellett döbbennem arra, hogy ez a tisztség nem egy kabát, amelyet hazaérkezésemkor egyszerűen felakasztok a fogasra, ezt posztot csak akkor lehet maradéktalanul betölteni, ha a nap huszonnégy órájában próbálok eleget tenni a velem szemben támasztott elvárásoknak. Komáromi vagyok, Komárom szépítése, gazdagítása a célom és a helyhatósági választásokon is ezt tűztem ki feladatul. Sokszor azonban azzal a ténnyel kell szembesülnöm, hogy a politikai ellenfelek fanyalognak az észszerű megoldásokon – mondta dr. Knirs Imre alpolgármester.

* Ön ott szerepel a megyei képviselőjelöltek között…

– Igen és azt is tudom, hogy egyesek azt híresztelik, nincs komáromi a listán! Engem ugyanis az MKP komáromi alapszervezete megyeelnöki posztra javasolt, de a jelöltségemről lemondtam Farkas Iván javára. Ezért csak egy Komáromon kívüli alapszervezet tudta megoldani a jelölésemet. Tehát van Komáromnak is saját, magyarságát büszkén felvállaló jelöltje!

* Keveset tud a közvélemény arról, hogy a járási székhely fejlesztése érdekében egyszerre több projektje is befejezés előtt áll.

– Nem tagadom, hogy magyarországi kapcsolataimat kihasználva sikerült kellő anyagi fedezetet biztosítani a poliklinika számára. Az viszont megdöbbentett, hogy egyes képviselők számára az a legfontosabb, hogy felesleges időhúzás helyett azonnal léptünk és az épület kivitelezési terveit elkészíttettük és kifizettük. Ráadásul a független képviselők egy része még komoly szándéknyilatkozatot sem szavazott meg az épület felújításáról. Ez enyhén szólva is elgondolkodtató.

* Mi van a MAHART-tal folytatott tárgyalásokkal?

– A magyar hajózási vállalattól több megrendelést hoztam a komáromi hajógyár számára, egy kicsit megmentve ezzel ezt a szakágat. Az sem titok, hogy már folynak a tárgyalások annak érdekében, hogy Komáromban a Budapest-Pozsony-Bécs között közlekedő hajójáratnak legyen állandó megállója.

* Mit tűzött ki célul, amennyiben Nyitra megye képviselőjévé választják?

– Elsősorban szeretném meggyorsíttatni a Komáromot elkerülő út építését, mert katasztrófahelyzet alakulhat ki a városban. Fontosnak tartom továbbá, hogy a komáromi kórház kiemelt jeletőségű legyen, s végre létrehozzanak egy megyei jellegű onkológiai osztályt.

DUNATÁJ HETILAP 43/2017

 

hirdetés
Previous articleMielőtt összeomlana az egészségügy
Next articleSuzuki Swift GLX 1.2 SHVS 4×4: Ennyit senki nem ad ebben a kategóriában