HAZA GAZDASÁG Csak jövőre indul a negyedik szlovákiai mobilszolgáltató

Csak jövőre indul a negyedik szlovákiai mobilszolgáltató

955
hirdetés

imagesAz eredeti tervekhez képest másodszor is elhalasztotta a lakossági mobilszolgáltatás indítását a negyedik szlovákiai mobilszolgáltató, a Swan – közölte a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági-közéleti lap pénteken, az értesülést a cég megerősítette. A szolgáltatás beindítása csak jövőre várható.

    A Swan az eredeti tervei szerint már szeptemberben a piacra lépett volna 4G-s szolgáltatásával. Ezt a startot később december elsejére tolta, de a pozsonyi lapnak most elismerte, hogy várhatóan ezt a határidőt sem fogják tudni tartani, s csak jövőre indul a szolgáltatás.
    Juraj Ondris, a Swan első embere a pozsonyi lapnak azzal indokolta a csúszást, hogy késésben vannak a belföldi roamingról folyó tárgyalások a szlovák mobilpiacon már jelenlévő szolgáltatókkal, ezért egyelőre szolgáltatásukat csak tesztüzemben indították el Nagyszombaton (Trnava).
    A Swan, amely eddig az optikai hálózatán terjesztett szolgáltatásairól volt ismert a szlovák piacon, idén januárban nyerte el a 4G-s hálózat működtetéséhez szükséges frekvenciát. A 4G-s frekvenciák tartós próbaüzemét júliusig kellett beindítaniuk a licencet szerzett szlovákiai távközlési cégeknek. A kereskedelmi szolgáltatást Szlovákiában elsőként a legnagyobb lefedettséggel rendelkező Telekom, majd az Orange és mindössze három kisebb településen az O2 indította el.
    Szlovákiában a legtöbb aktív SIM-kártya előfizetővel, mintegy 3 millióval, az Orange rendelkezik, a második legnagyobb a Telekom, amely az első szlovákiai mobilszolgáltató, az Eurotel megvásárlásával lépett a piacra. Az O2 2007-ben indította el a szolgáltatásait és az újonnan kiadott SIM-kártyák tekintetében a legdinamikusabban fejlődő szolgáltató.
    A Swan, saját közlése szerint, öt éven belül fél millió ügyfél megszerzését tervezi.


MTI

hirdetés
Previous articleA járásbíróság Rajkó Ferencnek adott igazat!
Next articleKözel száz cseh és harminc szlovák állampolgár tűnt el a himalájai hóviharban