HAZA KÜLFÖLD Bostoni robbantás – Megadásra szólítja fel menekülésben lévő fiát az apja, bosszúállással...

Bostoni robbantás – Megadásra szólítja fel menekülésben lévő fiát az apja, bosszúállással fenyegetőzik, ABC News

1071
hirdetés

Azt kérte a bostoni robbantással gyanúsított, csecsen származású fiatalembertől az apja, hogy adja meg magát, ugyanakkor megfenyegette az amerikai hatóságokat, ha megölik a szökésben lévő fiút, „elszabadul a pokol”.

    A 19 éves Dzsohar Carnajevet továbbra is nagy erőkkel keresi a bostoni rendőrség, miután 26 éves bátyjával, Tamerlan Carnajevvel együtt tűzharcba keveredett a rendőrökkel a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) területén helyi idő szerint csütörtök éjjel. A lövöldözésben egy rendőr életét vesztette, egy pedig súlyosan megsebesült. Az idősebb testvér is megsebesült, őt elfogták, később azonban a kórházban belehalt sérüléseibe.
    Az ABC News hírtelevízió pénteken exkluzív interjú keretében, egyenes adásban megszólaltatta a fiúk apját. Anzor Carnajev az oroszországi Mahacskalában lévő otthonából válaszolt a televíziónak. Felszólította menekülésben lévő fiát, hogy adja meg magát. „Add meg magad! Add meg magad! Fényes jövő áll még előtted. Gyere haza Oroszországba!” – üzente Dzsoharnak az apa.
    Egyben megfenyegette az amerikai hatóságokat, figyelmeztetve őket: ha megölik kisebbik fiát is, „elszabadul a pokol”. Lesz olyan szervezet, amely majd bosszút áll – hangoztatta Anzor Carnajev.
    Az apa az adásban ártatlannak nevezte fiait. Mint mondta, fiai nagyon rendes fiúk, akiknek nincsen tapasztalatuk fegyverekkel és robbanóanyagokkal. Elmesélte, hogy a hét elején telefonon beszélt velük, „beszéltünk a (hétfői) bombarobbantásról, aggódtam értük”. A fiúk állítólag azzal nyugtatták apjukat: „Minden rendben, apa, minden a legnagyobb rendben”.
    
http://abcnews.go.com/US/boston-bomb-suspects-dad-tells-son-surrender-hell/story?id=18995936#.UXF0Ph3Ia50

MTI

hirdetés
Previous articleMade in Hungária a színházban
Next articlePortré a Nagyszülőkről: Koós Jánossal!