HAZA Egyéb Bostoni robbantás – Csecsen testvérpár lehet a két gyanúsított

Bostoni robbantás – Csecsen testvérpár lehet a két gyanúsított

817
hirdetés

Csecsen származású az a két férfi, akit a bostoni maratonon elkövetett robbantásokkal gyanúsít a rendőrség. Dzsohár Carnajev és Tamerlán Carnajev testvérek – hangzott el pénteken az NBC News és a CNN adásában.

    Az AP hírügynökség, a The New York Times és az NBC televízió szerint a 19 éves Dzsohár Carnajev a Massachusetts állambeli Cambridge lakója, hírek szerint őt még üldözik a hatóságok. A másik gyanúsítottat elfogták, de ő belehalt lőtt és robbanásból származó sebesüléseibe. Az NBC szerint 26 éves volt.
    Az amerikai tömegtájékoztatási eszközök szerint a két gyanúsított legalább két éve élt az Egyesült Államokban. A CNN úgy értesült, hogy az életét vesztett gyanúsított a Bostonban működő Bunker Hill-i Városi Főiskola mérnök hallgatója volt. A hírtelevízió szerint a férfi nem ivott és nem dohányzott.
    „Nincs egyetlen amerikai barátom sem, nem értem őket” – írta a CNN szerint az idősebbik gyanúsított egy internetes bejegyzésében.
    Az életben maradt gyanúsított után indított hajtóvadászat miatt a hatóságok felszólították Boston és az elővárosok lakóit, hogy maradjanak otthon, és csak akkor nyissanak ajtót, ha meggyőződtek róla, hogy a hatóságok hivatalos képviselője kíván velük kommunikálni. A nagyváros tömegközlekedését és a taxikat leállították, a légteret lezárták, az iskolák zárva vannak.
    A The Boston Globe úgy tudja, hogy a gyanúsítottak elraboltak egy Mercedes terepjárót, és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) műszaki egyetemnél megpróbáltak kirabolni egy élelmiszerboltot. Ott tűzharcba keveredtek a riasztásra kiérkező rendőrséggel. Egy rendőr meghalt, egy másik megsebesült.
    A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy a szökésben lévő gyanúsítottnál fegyver van, a férfi veszélyes.

MTI

hirdetés
Previous articleRobbanóöv lehet a második gyanúsítotton a rendőrség szerint
Next articleMade in Hungária a színházban