HAZA KULTÚRA Boráros Imre színművész meglepetésekkel teli évadzárása

Boráros Imre színművész meglepetésekkel teli évadzárása

871
hirdetés

A felvidéki Kossuth-díjas színművész, Boráros Imre kapta az egyik nívódíjat a Soproni Petőfi Színház évadzáróján, ahol annak párját a délvidéki származású Kovács Frigyes Jászai Mari-díjas színművész, az év táncosa díjat pedig Alina Tarnyenko, a Sopron Balett művésze vehette át. Bár a társulattól tíz év után igazgató-főrendezőként elbúcsúzott Pataki András, ám Boráros Imrét, azaz „Borit“ felkérte a Napsugár fiúk című vígjáték egyik főszerepére. Januárban pedig jeles aktorunk címszereplésével, a Komáromi Jókai Színházban is láthatjuk az István királyt.

A díjátadás utáni örömteli pillanat

„Gyanútlanul mentem a Soproni Petőfi Színház hétfői évadzárójára, ahol Pataki András igazgató-főrendező értékelte a „szabadság évadát“, illetve az intézmény élén eltöltött tíz évnyi munkáját. Bár az eseményen az egyéb fontos feladatai miatt elköszönt, de továbbra is együttműködik majd a társulattal. Megemlítette a Magyar Színházak nemrég véget ért Kisvárdai Fesztiválját, ahol a soproni és a komáromi színészek idén is jelen voltak. Megemlékezett az ott díjazott előadások néhai szereplőiről is, majd megemlítette: két olyan színművész van itt jelen, akik már Kisvárdán is nagyon sokszor jártak, de továbbra is aktívan tevékenykednek. Bejelentette, hogy nívóíjban részesítenek engem és Kovács Frigyes kollégámat. Nagyon szép oklevelet kaptunk a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft-től, dr. Ragány Misa ügyvezető aláírásával, amelyen esetemben az olvasható, hogy azt az intézmény érdekében végzett kiemelkedő szakmai munkámmal érdemeltem ki. Nagyon meglepődtem a nevem hallatán, ugyanakkor felettébb megtisztelőnek tartom ezt az erkölcsi elismerést, amely bizonyítja, hogy mennyire értékelik a munkámat“ – tájékoztatta a Ma7-et Boráros Imre.

Boráros Imre Szent István királyunk szerepében

Ő a véget ért évadban a címszereplőt játszhatta Sík Sándor István király című tragédiájában, Lonovics József érseket Németh László Széchenyi című történelmi drámájában, július 2-án pedig egy esztergomi bemutató részese lehetett.

„Szombaton az Esztergomi Várszínházban tartottuk az Isten komédiása című misztériumjáték ősbemutatóját, amely októbertől szerepel az új soproni évad műsorán. Katona Imre darabja a népszerű Assisi Szent Ferencről szól, aki mosolyt varázsolt az arcokra ás könnyt csalt a szemekbe.

Ez a soproni színtársulat, a kaposvári Csiky Gergely Színház és az Esztergomi Várszínház koprodukciója, amit Béres László rendezett, zeneszerzője pedig a felvidéki Szarka Gyula. A produkció három felvonásában felváltva egy idős papot és egy faluvezetőt alakítok. Augusztus 5-én a Veszprém megyei Magyarpolány szabadtéri színpadán is játsszuk majd az előadást“ – mondta el a továbbiakban.

Évadzáró búcsúfotó a Soproni Petőfi Színház épülete előtt

Azt is örömmel újságolta, hogy a sikeres évadzárás után a 2022/23-as évad további nagy feladattal kecsegteti őt. Némi megérdemelt pihenő után augusztus végétől a soproni színtársulattal kezdi próbálni Neil Simon amerikai drámaíró Napsugár fiúk című vígjátékát, amelyben majd az egyik főszerepét játssza.

„Az évadzárót kötetlen csevej követte, amely során Pataki főrendező úr tudatta velem, hogy új évadban bemutatandó Napsugár fiúk két főszerepével Mikó Istvánt és engem szeretne megbízni.

„Nagyon boldogan mondtam igent a felkérésére, hogy a hajdanán Amerika-szerte nagyon közkedvelt, egyik híres, kivénhedt komédiást alakítsam, akinek közös produkcióban kellene játszania a számára unszimpatikus, nagy riválisával, de erre képtelen… Augusztus végén kezdenénk próbálni az előadást, amelynek október 14-ére tervezik a bemutatóját“

– osztotta meg az olvasóinkkal a további örömhírt.

A Komáromi Jókai Színház közönsége januárban hat alkalommal láthatja az István királyt

Az is jóleső érzéssel tölti el, hogy az új évadban megalakulásának 70. évfordulóját ünneplő Komáromi Jókai Színház közönsége januárban a címszereplésével, hat alkalommal láthatja az említett István királyt.

A színház műsorán marad az augusztus 17-21. között Zselízen sorra kerülő 56. Országos Népművészeti Fesztiválon is bemutatandó A beszélő köntös című zenés darab, amelyben az interjúalanyunk szintén játszik. A Boráros Imre Színház keretében pedig augusztus 21-én a nánai Szent Vendel katolikus templomban mutatja be A felvidéki magyarok litániája című összeállítását.

„A Jóisten és a nekem minden téren nagy segítséget nyújtó párom, Pannika segítségével állok a kisebb-nagyobb feladatok elébe, amíg azok elvégzéséhez elég erőm és egészségem lesz“

– szögezte le az exkluzív interjúnk végén a közkedvelt Boráros Imre.

Lonovics József érsekként Németh László Széchenyi című történelmi drámájában

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

Fotók: Koppány Karina, Pomezanski György

hirdetés
Previous articleAz AGEL csoporthoz tartozó Komáromi Kórházban korlátozzák a látogatást
Next articleGazdag évadot zárt a 20 éves komáromi Gaudium vegyes kar és hangszeres kamaraegyüttes