HAZA HÍR-MIX Békemenet – Orbán Viktor: nem akarunk vért adni Ukrajnáért, nem megyünk háborúba!

Békemenet – Orbán Viktor: nem akarunk vért adni Ukrajnáért, nem megyünk háborúba!

237
hirdetés

Orbán Viktor szavai szerint a Fidesz óriási „gólhelyzetben” van, ezt azonban be is kell rúgni, mert – figyelmeztetett – ha elbízzák magukat, a végén még elhibázhatják.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

    A kormányzati munkában a rutin előny, de a kampányban a rutin méreg, a rutin öl – jegyezte meg, hozzátéve: a megszokott győzelem elkényelmesít.
A Fidesz elnöke hangsúlyozta: a jó kampányhoz közös akarat, a sikeres kampányhoz szív, a győztes választáshoz pedig szenvedély kell, papírforma-győzelem a politikában nem létezik.
Úgy fogalmazott: 42 nap kampány után kell „még egy hét szívós munka, a legendás fideszes hajrá, és letoljuk az ellenfelet a pályáról”.
A kormányfő azt mondta, soha nem látott nagyságú feladat áll előttük: meg kell akadályozni, hogy Európa a háborúba, a saját vesztébe rohanjon. Európa ugyanis ma háborúba készül, „naponta jelentik be a pokolba vezető út újabb szakaszainak átadását” – fogalmazott. Euró százmilliárdok Ukrajnának, nukleáris fegyverek telepítése Európa közepére, fiaink besorozása egy idegen hadseregbe, ukrajnai NATO-misszió, európai katonai egységek Ukrajnába – sorolta.
„Úgy látszik, a háborúpárti vonaton nincsen fék, és megőrült a masiniszta” – fogalmazott, az európai választás tétjeként ennek a szerelvénynek a megállítását jelölve meg.
Kiemelte: a magyar kormány tudja, hogyan kell ezt csinálni. Sikerült ugyanis időben lekapcsolni a „magyarok kocsiját” a nemzetek önfeladása felé robogó, migrációpárti „szerelvényről”, és a magyar gyermekeket is kimenteni a veszélyes és visszataszító genderaktivisták kezei közül.
Azt sem fogjuk hagyni, hogy gyerekeinket és unokáinkat az ukrán frontra vagonírozzák. „No migration, no gender, no war”, hogy Brüsszelben is értsék – hangoztatta.
A Fidesz-KDNP-re leadott szavazat ma életet ment, csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha a magyar választó megerősíti a kormányt – jelentette ki Orbán Viktor.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Minden Fidesz-KDNP-re leadott szavazat kettőt ér: növeli a békepártiak súlyát és megerősíti a háborúból kimaradó Magyarország döntését – fogalmazott, hozzátéve, „csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha a miénk lesz Európa legnagyobb választási győzelme”.
Arra is kitért: ha a baloldal győz, csak idő kérdése, és a háború utolér bennünket, hiszen „a háborúpártiak kívül helyezték magukat a józan észen”, megrészegültek, le akarják győzni Oroszországot, ahogy megpróbálták azt az első és a második világháborúban, sőt készen állnak összeütközni az egész Kelettel.
Kiemelte: a háborús mámor olyan, mint a drog, hiszen „akik a rabjai, semmiért sem tartják felelősnek magukat”, és „őket nem érdekli a gyerekeid jövője, nem lehet meggyőzni őket, és ezért nekünk nem is meggyőzni, hanem legyőzni kell őket”.
Arról is beszélt: igazuk volt az Európai Unió alapító atyáinak abban, hogy a kontinens nem bír ki még egy háborút. Felidézte: az első világháború előtt Európa a világ ura volt, a második után önmaga ura sem maradt, „idegen birodalmak szállták meg nyugaton és keleten”.
Most másodhegedűsök vagyunk; egy újabb háború után Európa ott sem lesz a világ ritmusát adó zenekarban, ha lesz egyáltalán zenekar – fogalmazott Orbán Viktor. Magyarországra vonatkoztatva kijelentette, „a háborúban mi semmit nem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk”.
Hangsúlyozta: eddig is akaratunk ellenére rángattak háborúba minket, „rajta is vesztettünk; így lenne most, 2024-ben is”. A miniszterelnök arra emlékeztetett: az első világégésben elveszítettük az ország kétharmadát, a második során idegen földön megsemmisült az ütőképes magyar haderő, nem volt, aki megvédje a hazát, az itthon maradottakat, „annyi erőnk sem maradt, hogy tárgyalni tudtunk volna a leendő győztesekkel”.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A két világháborúban mi, magyarok másfél millió életet vesztettünk, s velük leendő gyermekeiket és unokáikat. Micsoda erős országunk lenne, ha most ők meglennének – mondta.
Lassan mondom, hogy Brüsszelben is értsék: nem fogunk hadba lépni. Harmadjára már nem indulunk meg kelet felé, nem megyünk újra az orosz frontra, voltunk már ott, nincs ott semmi keresnivalónk – fogalmazott Orbán Viktor, aláhúzva, „nem áldozzuk fel a magyar fiatalokat, hogy a háborús spekulánsok degeszre keressék magukat”.
A miniszterelnök azt hangsúlyozta: Soros György már 30 éve megírta a maga „felforgatókönyvét”, amely szerint Oroszországot nyugati technikával és kelet-európai élőerővel lehet legyőzni, „az odaveszett embereket pedig lehet migránsokkal pótolni”.
Hozzátette: Soros György zsoldjában áll a magyar baloldal, amely készségesen menetel, még saját békepárti szavazóit is elárulva, hogy hatalomra kerülhessen.
„Nekünk, a nemzeti oldalnak eszünk ágában sincs” engedelmeskedni a Soros-terv brüsszeli tábornokainak. Engedelmesség helyett inkább „kössünk útilaput” a talpukra! – biztatott, kijelentve, „elég abból, hogy Brüsszel Sorosnak kibicel: menniük kell!”
Orbán Viktor a megszokott fordulattal zárta beszédét: a Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt. Hajrá, Magyarország! Hajrá magyarok!
A miniszterelnök beszéde előtt, a Himnusz eléneklését követően a Nemzeti Színház művészei adtak műsort, és Szarka Tamás énekes is színpadra lépett, aki a rendezvény végén is szerepelt a Békemenet résztvevői előtt.


MTI

hirdetés