HAZA HÍR-MIX Bejelentették, milyen néven indul az MKP-Összefogás-Magyar Fórum alkotta szövetség a választásokon

Bejelentették, milyen néven indul az MKP-Összefogás-Magyar Fórum alkotta szövetség a választásokon

1733
hirdetés
Ma ötpárti tárgyalásra került sor az MKP, a Híd, az Összefogás, a Magyar Fórum és az MKDSZ részvételével egy közös magyar választási párt, illetve választási lista felállításáról az MKP pozsonyi székházában. Az ötpárti helyett végül hárompárti egyezség született, a felek bejelentették, hogy mi lesz annak a választási pártnak és listának a neve, amellyel közösen indulnak a jövő évi parlamenti választáson. Mint írták, ha a Híd és az MKDSZ átértékeli az álláspontját, újra várják őket a tárgyalóasztalhoz.
 
Mint azt korábban megírtuk, a délelőtt zajló ötpárti egyeztetés már az első elvi jellegű kérdésnél megakadt, miután a Híd és az MKDSZ továbbra sem tudta kizárni a Smerrel való választások utáni együttműködést. Ezek után a Smerrel kapcsolatos kérdésben egy állásponton lévő három formáció (a Magyar Közösség Pártja, az Összefogás mozgalom és a Magyar Fórum) megegyezett, hogy az idő szűkösségére való tekintettel javasolja: a választási pártként induló Összefogás mozgalom nevezze át magát Magyar Közösségi Összefogás-Maďarská komunitná spolupatričnosťnévre.
 
Az Összefogás mozgalom kezdeményezte a belügyminisztériumban a névváltoztatást. Mivel a felek a minél szélesebb magyar együttműködésben érdekeltek, ezért, ha a Híd és az MKDSZ átértékeli az álláspontját, újra várjuk őket a tárgyalóasztalhoz – közölte a ma7.sk-val Králik Róbert, az MKP sajtótitkára.
 
ma7.sk
hirdetés
Previous articlePutyin Budapesten – Orbán: Magyarország a Nyugat és Oroszország együttműködésében érdekelt
Next articleKomáromi Ördöngősök a tv-ben