HAZA BELFÖLD Befejeződött a parlamenti vita, Heger reméli, hogy bizalmat kap a kormánya

Befejeződött a parlamenti vita, Heger reméli, hogy bizalmat kap a kormánya

419
hirdetés

Hétfőn délután befejeződött a kormány elleni bizalmatlansági indítványról szóló rendkívüli ülés vitája, a szavazás kedden (december 13.) 11 órakor lesz. Kedden reggel 9 órakor a parlament 78. ülése folytatódik. A rendkívüli ülés végén Eduard Heger (OĽANO) kormányfő szólalt fel és bizalmat kért kormánya számára.

„Remélem, van elegendő demokrata ebben a teremben ahhoz, hogy bizalmat kapjon és folytathassa az a kormány, amely reformokat és igazságot hozott, és amely lehorgonyozta az országot a külpolitikában” – jelentette ki a kormányfő.
Heger azt is hangsúlyozta, a vitában elhangzottak féligazságok és hazugságok, valamint tisztességtelen megnyilatkozások is. „Fico és Pellegrini álma teljesült azzal, ami itt az elmúlt napokban zajlott. Egymásnak estek a demokraták” – szögezte le Heger, és azt kérdezte az SaS-től, vajon ezt akarta-e.
Emlékeztetett, hogy 11 év elteltével ismét az ország berendezkedéséről fog szólni a parlamenti szavazás. „2011-ben a demokratikus erők nem tudtak megbirkózni a helyzettel, és ezért a lehető legnagyobb árat fizettük” – jelentette ki Heger. „A másik oldal, ahol Robert Fico a Peter Pellegrini áll, és ahol most az SaS találta magát, egyáltalán nem jobb, sőt” – zárta a kormányfő.

TASR

kép: facebook

hirdetés