HAZA vélemény Becsületes vagy? Hülye-e vagy?

Becsületes vagy? Hülye-e vagy?

1071
hirdetés

Igen, tudom, hogy kissé erősnek hathat a cím, de tegnap a Facebookon megosztott történet megint kihozta belőlem az „állatot“ :-).

A „Cukráreň u Bociana“ című facebook felhasználó storyja röviden  ennyi volt:

„Megáll az eszem, hogy mi történik már itt!

Figyelem polgártársaink újféle átverése! Bevásároltam az egyik supermarketben és a számlát a kasszánál hagytam ahogy szoktam, hiszen az elárusítónő úgyis kidobja. DE! Most a számlámat elcsípte egy roma aki a sorban állt. Miután a parkolóban a kocsimhoz értem, elkezdett rám ordibálni, hogy elloptam a kosarát az áruval együtt, még a számlája is megvan. Ki is hívta a rendőrséget. Az mentett meg, hogy kártyával fizettem. Mikor ezt a roma megtudta, elmenekült. A rendőr szerint ha ez nem így történt volna én húztam volna a rövidebbet, mivel a számla nem nálam volt. Az efféle esetek egyre gyakoribbak, az elárusítónők pedig nem fognak mellettünk tanúskodni, hiszen egy csomó ember elmegy a kasszájuk előtt és mindenkire nem emlékezhetnek. „

Hát igen, egy újabb trükkös csalással állunk szemben. A katasztrófa az, hogy már meg sem lepődünk rajta, legfeljebb a módszeren gondolkodunk el, hogy miképp juthat az ember eszébe ekkora genyóság (persze aki nem a munkával, illetve munkahely keresésével tölti felesleges idejét annak kreatívabbá válnak a gondolatai).

Az évek múlásával egyre nehezebben tudok toleráns maradni (nyugi nem az etnikum irányában, innen is pusszantom őket ) hanem mikor a szemembe mosolyogva próbálnak átverni, már a bevásárlóközpont bejáratában, pl. parfümöt nyomva a kezembe, hogy mennyire jó is az nekem ha veszem, termékbemutatókon nyugdíjasokat pofátlanul átvágó szemétládákat látva, zsebre dolgozó egyenruhásokkal találkozva, vagy például szemmel láthatóan lefizetett (ill. lefizetésre váró) hivatalnokoknál ügyeket intézve, televízióban a pofánkba hazudó politikusokat hallgatva ….  Persze ezek is mi vagyunk, kedves olvasó, hiszen ezt a rendszert mi hoztuk létre. (A rendszert, melyben úgy tűnik a becsület és a tisztesség kihalófélben van.)

R-GO csakis mi tehetünk ez ellen. Hogy, miképp?

Hát ebben a stádiumban már csak úgy, hogy inkább „hülyék” leszünk, de becsületesek …

1 próbát lehet, hogy megér.

J.I.

hirdetés
Previous articleKirályi utód – Fia született Vilmos hercegnek és Katalin hercegnőnek
Next articleRégészeti szenzáció Komáromban