HAZA BELFÖLD Bécsi merénylet – Szlovák politikusok elítélték a terrorista támadást

Bécsi merénylet – Szlovák politikusok elítélték a terrorista támadást

1677
hirdetés

Határozottan elítélték a hétfői bécsi terrorista támadást a vezető szlovák politikusok, a parlament képviselői pedig egyperces felállással és néma csenddel emlékeztek meg a bécsi és a nizzai merényletek áldozatairól.

    „Határozottan elítélem ezt az értelmetlen és emberiségellenes tettet, amely sárba tiporja a civilizált társadalom értékeit és az emberélet iránti tiszteletet” – írta Zuzana Caputová államfő osztrák partnerének küldött levelében. „Nem engedhetjük meg, hogy ebben a bonyolult helyzetben erőt vegyen társadalmunkon a félelem és a harag. Közös értékeink erősebbek, mint a gyűlölet, a szélsőségesség és a terrorizmus” – mutatott rá Caputová.
    „Maradj erős, Ausztria!” – üzente a szomszédos ország politikusainak és lakosságának Igor Matovic szlovák kormányfő. Felhívta a figyelmet arra, hogy Európa egyetlen része sincs eléggé védve a közös értékek elleni támadásoktól, ezért „mindannyiunknak erősnek és elővigyázatosnak kell lennünk”.
    Ivan Korcok külügyminiszter sokkolónak nevezte a Bécsben történteket és Szlovákia szolidaritásáról biztosította Ausztriát. „Szlovákia Ausztria mellett van!” – írta a Twitteren megjelent bejegyzésében a szlovák diplomácia vezetője.


MTI

hirdetés
Previous articleTranszparencia komáromi módra
Next articleÉrtesítés tesztelésről