HAZA KULTÚRA Beatrice: 35. születésnapi koncert sztárvendégekkel

Beatrice: 35. születésnapi koncert sztárvendégekkel

3637
hirdetés

fero130220Sztárvendégekkel, a régi tagok mellett Benkő László (Omega), D. Nagy Lajos és Németh Alajos (Bikini) közreműködésével ünnepli fennállása 35. évfordulóját a Nagy Feró által vezetett Beatrice március 16-án a PeCsa Music Hallban (Petőfi Csarnok).

    „A Beatrice lányzenekarként indult és már jóval 1978 előtt létezett. Menet közben csatlakoztam, aztán 35 évvel ezelőtt kezdődött a babos kendős, punkos időszak” – idézte fel Nagy Feró a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
    A népszerű együttes életében immár hagyomány, hogy ötévente jubileumi koncertet tart; a 30. születésnapi fellépés 2008-ban szintén a Petőfi Csarnokban volt. Azóta változott a Beatrice összetétele, Nagy Feró (ének, szövegek) és a csapatban 18 éve játszó Laczik Ferenc (basszusgitár) mellett jelenleg Magasvári Viktor gitározik, a frontember fia, Nagy Hunor Attila pedig dobol.
    Nagy Feró az MTI kérdésére beszámolt arról, hogy a 35 évvel ezelőtti Rice-felállásból rajta kívül Gidófalvy Attila billentyűs (Karthago, Lord) is fellép a március 16-i koncerten, Lugosi László gitáros, Miklóska Lajos basszusgitáros és Donászy Tibor dobos azonban „különböző okokból” nem. Ott lesz ugyanakkor a három és fél évtized során az együttesben szerepelt zenészek közül Zselencz László (basszusgitár) és Pálmai Zoltán (dob).
    Szintén fellép a Bikini két tagja, D. Nagy Lajos énekes és Németh Alajos (Lojzi) basszusgitáros, így nagy valószínűséggel elhangzik a koncerten a Mielőtt elmegyek című Bikini-dal, amelynek Nagy Feró írta a szövegét, és talán egy-két olyan szám is, amely Nagy Feró és Lojzi egykori közös zenekara, a nyolcvanas évek első felében két lemezt is készített ős-Bikini idején készült.
    Természetesen eljátsszák a régi alapdalokat – Jerikó, Térden állva, Katicabogárka – és a későbbi sikereket – Azok a boldog szép napok, Nyolc óra munka -, Benkő László billentyűssel pedig a tervek szerint közösen előadják az Omega két klasszikus számát, a Petróleumlámpát és a Tízezer lépést.
    „A Beatricét a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján többször be- és kitiltották, 1980-ban az Omega ennek ellenére kiállt mellettünk és gyakorlatilag az Országos Rendező Iroda megzsarolásával turnéra indult velünk, amiért a mai napig hálás vagyok Benkő Laciéknak. Amúgy a hatvanas években lejártam az Omega-klubba, még mindig őrzöm a tagsági igazolványom” – mondta Nagy Feró az MTI-nek.
    A Beatrice akkori felállásának Erdős Péter, a hanglemezgyár vezetője döntése alapján nem lehetett lemeze, egyedül az 1980-as kisstadionbeli Beatrice-LGT-Omega koncert jelenhetett meg. Az első – rögtön dupla – stúdióanyag az újraindulás után, 1988-ban kiadott ’78-88 című anyag volt. Nagy Feró és a Beatrice ma is aktívan koncertező zenekar, a legutóbbi stúdióalbum 2011-ben jelent meg Vidámság és rock & roll címmel.

MTI

foto:telepress

hirdetés
Previous articleEU-s polgárnak érzi magát a szlovák lakosság több mint kétharmada
Next articleCsupán az északi térséget állítja fejlődési pályára a kormány