HAZA BELFÖLD Bázist nyitna Pozsonyban a Ryanair

Bázist nyitna Pozsonyban a Ryanair

804
hirdetés

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKét éven belül bázis megnyitását tervezi Pozsonyban, és az onnan induló járatai utasforgalmának megduplázásával számol a Ryanair – jelentette be Michael O´Leary, a légitársaság vezérigazgatója a Milan Rastislav Stefánik repülőtér (BTS) vezetőségével folytatott egyeztetése után, szerdán Pozsonyban.

A Ryanair terveiben az szerepel, hogy már jövőre, vagy legkésőbb 2015-ben megnyitnák bázisukat, valamint a közeljövőben 2-2,5 millióra növelnék utasforgalmukat a Pozsonyból induló és oda közlekedő menetrendszerű járataikon.
Az ír cég jelenleg a pozsonyi légikikötő legnagyobb utasforgalmat bonyolító légitársaságának számít, és bár tavaly éves szinten több mint 13 százalékkal csökkent pozsonyi járataik utasforgalma, az még így is 875 ezer főt tett ki. A cég az idei szezonban heti 59 járat üzemeltetésével számol Pozsonyból 16 célállomásba.
A Ryanair néhány évvel ezelőtt már felvetette egy pozsonyi bázis megnyitásának tervét, arra azonban eddig nem került sor, mert nem tudtak megállapodni a feltételekről.
A reptér vezetése bizakodó a tervek kapcsán, tekintettel arra, hogy a bővítés ötletét ezúttal a Ryanair vetette fel, és egyelőre nem támasztottak külön igényeket a légikikötővel szemben. „A múltban még soha nem került sor ilyen egyértelmű bejelentésre a vállalat alapítója, tulajdonosa és vezérigazgatója részéről” – mondta az O´Leary által ismertetett tervek kapcsán Ivan Trhlík, a reptér igazgatója.
A légitársaság vezetője szerint az utasforgalmuk növelését érintő terveik megvalósításához két vagy három repülőgépből álló bázis kialakítására lesz szükség. „Jelenleg arra várunk, hogy a Boeing leszállítsa a náluk rendelt új gépeket, néhányat közülük Pozsonyban helyezünk el” – fejtette ki Michael O´Leary.
A Ryanair 2018-ig 175 új Boeing 737-800-as típusú repülőgép megvásárlását tervezi. Ezzel és 75 régebbi gép kiselejtezése mellett a légitársaság repülőgépparkja négyszázra nőne a jelenlegi háromszázról.

MTI

foto: wikipedia

hirdetés
Previous articleCsak lövésekre állt meg
Next articleA GDP 6 százalékára növelnék az oktatás finanszírozását Szlovákiában