HAZA RÉGIÓ Babakiállítás nyílik szombaton Győrött

Babakiállítás nyílik szombaton Győrött

978
hirdetés

sissiBabakiállítás nyílik szombaton Győrött a Zichy-palotában, az egyedülálló országos bemutatón a játék babák mellett a hazai apácarendek viseletébe öltöztetett babákkal, sőt Rejtő Jenő regényeinek figuráival is találkozhatnak az érdeklődők.

    A kiállítás – amelyet tizenhetedik alkalommal rendeznek meg a kisalföldi megyeszékhelyen – 300 babát tár a közönség elé, ezek az alkotások egy híján száz hazai készítő keze munkáját dicsérik. A sokszínű anyagot több tucat mackó egészíti ki, utóbbiakat a bemutató vendége, a Szolnok melletti Rákóczifalva Macimúzeuma hozta el a győri eseményre – mondta Serfőzőné Tóth Andrea, a szervező művészeti és fesztiválközpont igazgatója az MTI-nek pénteken.
    Az eseményt összekapcsolják a babakészítési verseny eredményhirdetésével, amelyet ugyancsak szombaton tartanak a Rómer Flóris Művészeti és Helytörténeti Múzeum dísztermében. A szervező intézmény hirdette meg a versenyt, amelyen a mezőny különféle témájú alkotásokkal méri össze tudását. A témaválasztást ajánlással segítették a rendezők, így erre az évre a különféle esküvői szokások, a különleges esküvők megjelenítését javasolták a versenyzőknek. A beküldött munkák legsikeresebb darabjait díjazzák.
    A kiállítás megnyitását megelőző szakmai konferencián előadások hangzanak el egyebek között a babák napjaink gyermekkultúrájában betöltött szerepéről és a babákra készített történelmi viseletekről. A tanácskozások új lehetőségeket nyitnak a készítők előtt és hozzájárulnak szakmai fejlődésükhöz – mutatott rá a konferencia fontosságára Keglovich Ferencné projektvezető.
    Az április 4-ig látogatható babakiállítás célja továbbra is az ízlésformálás, a játékkultúra színvonalának emelése és a babakészítési hobbi népszerűsítése. Ma már országos mozgalom a babakészítés, a győri rendezvénynek tekintélye van a szakmában, s a versenyekre beküldött munkák zöme valóban európai színvonalú – tette hozzá a szervező.

MTI

fotó: babakiallitas.hu

hirdetés
Previous articleCiprusi mentőcsomag – Angela Merkel élesen bírálta a ciprusi vezetést
Next articleKoncessziós díj – kedvezményigénylés