HAZA BELFÖLD Azok is számíthatnak bírságra, akik nem közlekednek

Azok is számíthatnak bírságra, akik nem közlekednek

1078
hirdetés

Gépkocsi- tulajdonosok figyelmébe

3d human with a red exclamation markA rendszeresen közlekedő gépjárművezetők tisztában vannak vele, hogy nem kifizetődő olyan gépkocsival járni, melynek nincs érvényes műszaki, illetve emissziós vizsgája.

A jelentős, összegszerűen 332 eurós bírságra azonban azok is számíthatnak, akik nem közlekednek lejárt okmányokkal rendelkező járművükkel. A közlekedésügyi tárca adatbázisa szerint 150 ezer személyautónak nincs érvényes műszaki engedélye az országban, ezek tulajdonosai számára kilátásba helyezték a kihágási eljárás megindítását, illetve bírság kirovását. Az érvénytelen műszaki (STK) engedélyért 166 eurós bírság jár, s ugyanennyit szab meg a törvény az érvénytelen emissziós bizonylatért is. A feledékeny gépkocsitulajdonosoknak egyébként azt ígéri a tárca, hogy két éven belül a gépjárművek tulajdonosait SMS-üzenetben figyelmeztetik majd arra, hogy ideje felülvizsgálatra vinniük a kocsijukat, mert lejár a műszaki, vagy az emissziós vizsgájuk.

Addig nem marad más hátra, mint figyelni az aktuális időpontokra. A szabályok szerint az új gépjárműveket négy év után, majd kétévenként kell műszaki vizsgára vinni.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleFöld napi programok Dél-Komáromban
Next articleA meggy- és a cseresznyefák védelme kora tavasztól