HAZA KÜLFÖLD Az ukrán főügyészség körözést adott ki a krími vezetők ellen

Az ukrán főügyészség körözést adott ki a krími vezetők ellen

1035
hirdetés

20140225_MTI_G0079Az ukrán főügyészség körözést adott ki a Krími Autonóm Köztársaság szeparatista vezetői ellen – jelentette hétfőn este az 5-ös csatorna elnevezésű ukrán televízió.

    A főügyészség közlése szerint a körözést bírói határozat alapján rendelték el Volodimir Konsztantinov, az Ukrajnához tartozó Krím félsziget legfelső tanácsának (parlament) elnöke és „az önhatalmúlag” a Krím miniszterelnökévé kikiáltott Szerhij Akszjonov ellen, akiket az ország alkotmányos rendjének erőszakos megváltoztatására irányuló cselekményekkel gyanúsítanak.
    Hazaárulás vádjával ugyancsak körözést adtak ki az ukrán haditengerészet néhány napja kinevezett vezetője, Denisz Berezovszkij ellentengernagy ellen, aki kinevezése után közvetlenül átállt a Krím Oroszországhoz csatolását meghirdető helyi oroszbarát erők oldalára.
    A főügyészség tájékoztatása szerint a krími válság eseményeivel kapcsolatban február 27. óta 46 bűnvádi eljárást indítottak.
    Az ukrán főügyészség sajtószolgálata hétfőn este közölte azt is, hogy Kijevben őrizetbe vették Mihajlo Dobkin volt Harkiv megyei kormányzót, akit az ország területi egysége elleni fellépéssel vádolnak, Ukrajna szövetségi állammá alakítását szorgalmazó felhívásai miatt.
http://censor.net.ua/video_news/275081/genprokuratura_dala_razreshenie_na_arest_separatistov_aksenova_i_konstantinova_video

MTI

hirdetés
Previous articleSzinte biztosan Fico és Kiska jut a második fordulóba
Next articleSzékely szabadság napja – Eloszlott a tömeg Marosvásárhely főteréről