HAZA BELFÖLD Az orvosok kötelesek a haladéktalan egészségügyi kezelés nyújtására

Az orvosok kötelesek a haladéktalan egészségügyi kezelés nyújtására

992
hirdetés

39307 Az egészségügyi biztosítókártya otthonfelejtése nem lehet oka annak, hogy egy pácienstől megtagadják az orvosi kezelést.
A Sme napilap figyelmeztetett arra, hogy ilyen eset miatt a közelmúltban egy beteg ember az életét vesztette. A készenlétre szemfájási panaszokkal érkezett személyt a kórház szemészeti osztályára küldte az ügyeletben lévő orvos, hozzátette, ha nincs nála az egészségügyi biztosítókártya, felesleges odamennie, mert valószínűleg úgy sem jut el a kezelésig. A páciens hazament, és néhány nap múlva agyvérzésben meghalt.
Petra Balážová, az Általános Egészségbiztosító szóvivője figyelmeztetett arra, hogy a páciens egészsége érdekében szükséges, halaszthatatlan gondoskodást az orvosnak minden esetben nyújtania kell. „Akkor is, ha a páciensnél nincs ott az egészségügyi biztosítókártya” – tette hozzá.
Monika Šimová, a Dôvera biztosítóból elmondta, az orvosnak más lehetőségei is vannak ellenőrizni azt, hogy a páciensnek van-e egészségügyi biztosítása, nem csak a biztosítókártya megtekintése. Az internet segítségével a páciens születési száma alapján tájékozódhat a központi biztosítási regiszterben.

Aktualne.sk, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleMeghívó az Izsai Lovasnapra
Next articleA Tankcsapda kapja idén az első Comet-gömböt