HAZA RÉGIÓ Az Omikron variáns még mindig befolyásolja a komáromi kórház működését

Az Omikron variáns még mindig befolyásolja a komáromi kórház működését

790
hirdetés

A komáromi AGEL kórház a pandémiás helyzet általános javulása ellenére továbbra is az alkalmazottak kiesését evidálja az omicron variánsnak köszönhetően. A kórháznak számos szervezési intézkedést kellett végrehajtania a covid pozitív alkalmazottak miatt. Ezek azonban csak minimálisan érintik a betegellátást. Az oltakozás iránti érdeklődés visszaesése miatt a kórház redukálja a vakcinációs központ nyitvatartási idejét.

A koronavírus pandémiájának kimenetele, annak ellenére, hogy immár két éve van velünk, továbbra is kiismerhetetlen. Bár sok a naponta azonosított pozitív beteg, náluk a betegség sokkal enyhébb lefolyású mint az előző variánsoknál. A legfontosabb azonban, hogy sokkal kevesebb a haláleset. A helyzet a korházban stabil, ellenőrzése alatt tartja a vezetőség, mégha 25 kolléga jelenleg covid pozitivitás miatt nem veheti fel a munkát, egy pedig még karanténban van. A covid-pozitív betegek még mindig jönnek a kórházba, de az omikron variáns nem súlyos lefolyású, így a legtöbb beteget járóbeteg-ellátás alapján kezelik” – magyarázza Dr. Filkó Gabriela a kórház igazgatóhelyettese. A kórházban jelenleg 22 koronavírusos beteget kezelnek,   közülük négyen vannak az intenzív osztályon, közülük egy oxigén terápián egy pedig lélegeztetőgépen.  A gyermekosztályon egy pozitív beteget tartunk számon.  A coviddal kezelt betegek legnagyobb része oltatlan.

A kórház oltási központjában jelentősen csökken az oltás iránti érdeklődés, míg a pozitivitás az AG-teszteknél több mint 20%, a PCR-teszteknél pedig közel 60%. Mivel más részlegeken van szükség az alkalmazottainkra és naponta már csak tízesével jelentkeznek az emberek oltásra, így ekképen változtattuk meg az oltási központ nyitvatartási idejét:

Naponta 12.30-tól 14.00-ig – regisztráltak és regisztrációval nem rendelkezőknek is.

A kórházban 5 éves kortól oltják a gyerekeket is. Lehetőség van a booster adag beadására is a 12-18 éves korosztálynál.

Lehet regisztrálni már a Novavax vakcinájára is, azonban egyelőre nem ismert, hogy pontosan mikor kezdődik az oltás ezen vakcínával – mondta el az igazgatóhelyettes.

 

agel

kép: pixabay

hirdetés
Previous articleFolyamatos „munkálkodás” a Munka Utcai Alapiskolában
Next articleAz olimpiai bajnok sportoló szeretné, ha gyerekei tanulnának az ő hibájából