HAZA BELFÖLD Az OKS is Berényi Józsefet támogatja

Az OKS is Berényi Józsefet támogatja

854
hirdetés

41577 A Polgári Konzervatív Párt (OKS) úgy döntött, hogy Nagyszombat megyében koalícióban indul a megyei választásokon az MKP-val, és Berényi József megyei elnökjelöltet támogatja – jelentett be Onrej Dostál pártelnök.
A két pártelnök a Magyar Közösség Pártjának pozsonyi székházában tartott közös sajtótájékoztatót. Dostál hangsúlyozta, támogatásuknak két oka is van. Egyrészt az MKP-t politikai partnerüknek tartják, Szlovákia jelentős politikai pártjának, a jobboldal legitim részének. A másik ok Berényi József személyisége és politikai tapasztalata, melyek alkalmassá teszi őt a megyeelnöki tisztségre. „Kitűnően helyt áll külügyi államtitkárként is, megmutatta, hogy hatékonyan képes az egész ország érdekeit szem előtt tartva dolgozni” – mondta Dostál.

Berényi József, az MKP elnöke elmondta: „Az OKS-szel az utóbbi években több téren együttműködtünk. Közös aláírásgyűjtési kezdeményezéseink is voltak. Örülök, hogy az együttműködésünk kerete szélesedik. Ez a megyei választásokra azt eredményezte, hogy intézményesített koalícióban indulhatok a megyei választásokon. Ez azt is jelenti, hogy a jelölésem már nem csak magyar jelölés, hanem szlovák polgári dimenziót is kapott. Ez bizonyos szempontból áttörés is, hiszen 2010 óta a szlovák pártokkal nehezen alakult ki együttműködés. Ezzel most a jövő számára is perspektívák nyílnak. Bízom abban, hogy a választóink mobilizációjára is kedvezően hat majd. Ennek éppen a megyei választásokon lehet kulcsszerepe, miután általában alacsony azokon a választási részvétel. A koalíció segíti célunk elérését, a második körbe való jutást”.

Felvidék.ma, on

hirdetés
Previous articleBauer Edit a szlovákiai túlkapásokról
Next articleTovább lassult az infláció Szlovákiában