HAZA KULTÚRA Az ógyallai Bellő külföldi és hazai sikere

Az ógyallai Bellő külföldi és hazai sikere

6539
hirdetés

Az utóbbi években az ógyallai Bellő népművészeti együttes a sikeres szereplések egyfajta megkoszorúzásaként nemzetközi fesztiválokon is rendszeresen bemutatkozik. Az persze természetes, hogy a Deme László vezette lelkes csoport mindenütt hatalmas sikert arat.

Idén az ógyallai csoport kis- és nagycsoportja Csehország fővárosába, Prágába utazhatott, ahol több mint félezer néptáncossal együtt (bolgár, orosz, ukrán, szerb és macedón táncsoportok) mutatták be nemzeteik jellegzetes táncait. A Bellő tánccsoport fiatalabbjai rábaközi, az ifjúsági csoport pedig Küküllő menti dalokat, táncokat mutatott be. Az előadás alatt folyamatosan szólt a taps és az óváció, amely a fiatal hagyományőrzők virtuóz tánctudását és kísérőzenekaruk fergeteges hangulatkeltését jutalmazta. Az idei év sikereinek legszebbike lesz a hét végén megtartott Bíborpiros széprózsa népzenei vetélkedő Dunaszerdahelyen megtartott országos döntője, ahol a Komáromi járás több együttese is sikeresen szerepelt. Kiemelt aranysávos minősítést kapott a naszvadi Szabó
Júlia (felkészítője Korpás Éva), ezüstsávos minősítést kapott Deme Attila népdalénekes, a Bellő együttes oszlopos tagja, illetve aranyminősítést kapott a Bellő népi zenekar (amelyet Deme László vezet), a perbetei Árvalányhaj Népdalkör (vezetője Brath Tibor), a Bedecs Ilona vezette naszvadi Búzavirág Női Éneklőcsoport és a naszvadi Szabó Júlia bejutott a Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjébe.

 

DUNATÁJ HETILAP 48/2017

hirdetés
Previous articleDr. Benyó Zoltán: Képlékeny vélemények
Next articleSarokba szorítva…