HAZA BELFÖLD Az MKP tartotta magát az egyezséghez, de a Most-Híd csalódott…

Az MKP tartotta magát az egyezséghez, de a Most-Híd csalódott…

815
hirdetés

39054_200_200Az MKP és a Most-Híd országos vezetőségének múlt heti tárgyalásával összhangban döntött a Magyar Közösség Pártja Komáromi járásbeli alapszervezeteinek közgyűlése, a Most-Híd mégis panaszkodik.

Berényi József, az MKP elnöke a múlt héten Bugár Bélával tartott közös sajtótájékoztatóján elmondta, hogy „az MKP számára elsősorban azokban a járásokban fontos az egyezségek létrejötte, ahol a magyarság aránya 50 százalék alatti és így a magyarság képviselete veszélyeztetetté válhat, tehát ez a gyakorlatban a Dunaszerdahelyi- és a Komáromi járást, illetve a párkányi választókörzetet leszámítva minden régiót érint”.
A Komáromi járás küldöttei ezek után döntöttek arról, hogy a Magyar Közösség Pártja a járásban önálló listával méretteti meg magát az őszi megyei választásokon.
A Most-Híd viszont csalódott, hogy az MKP nem akar együttműködni a Komáromi járásban.

„A Híd elnöksége és a párt Komárom járási szervezete csalódással veszi tudomásul, hogy az MKP járási konferenciája az önálló indulás mellett döntött a járásban. Mindezt annak ellenére, hogy a két párt legfelső szintű delegációja épp a múlt héten tárgyalt a magyarlakta járásokban történő együttműködés lehetőségeiről.
Úgy tűnt, hogy jó esély van a megegyezésre. Ennek ellenére az MKP komáromi járási konferenciája még arra sem tartott igényt, hogy az országos egyeztetések után újra leüljünk tárgyalni, mielőtt meghozta ezt a döntés. Roppant módon sajnáljuk, hogy az MKP csak úgy és csak ott kíván megegyezni, ahogy nekik éppen megfelel, kompromisszum nélkül.
A Híd álláspontja az eddigiekben teljesen világos volt: együttműködés mindenhol, ahol lehet. Komáromban is lehetett volna, csak az MKP nem akarja. Felmerül, hogy át kell értékelnünk tárgyalási stratégiánkat, amennyiben a másik fél arról tett tanúbizonyságot, hogy csak a szavak szintjén gondolja komolyan az együttműködést, a cselekedetek pedig mást mutatnak” – fogalmaz a honlapján megjelentett állásfoglalásban a Most-Híd.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleKomáromi autótesztelő: Mercedes-Benz A 180 CDI: Más osztályba lépett…
Next articleHarmadával csökkent a szlovák bankszektor nyeresége tavaly