HAZA HÍR-MIX Az MKP Komáromi Helyi Szervezetének tiltakozása a városi közvagyon kezelésének módjával kapcsolatban

Az MKP Komáromi Helyi Szervezetének tiltakozása a városi közvagyon kezelésének módjával kapcsolatban

1117
hirdetés

Az MKP helyi elnöksége elítéli az előző hetekben széles körben medializált és a szociális hálón óriási felháborodást kiváltó 242 áras, értékes singellői telek eladásának módját! A polgármester úr és minden képviselő beiktatása kapcsán megesküdött arra, hogy a város vagyonát megóvja, megőrzi és igyekszik gyarapítani, azonban a szóban forgó ingatlaneladás nem ezt az elvet és szándékot támasztja alá. Megkérdőjelezhető a hivatalos értékbecslés hitelessége is, hiszen néhány hónap leforgása alatt az ingatlan nem veszítheti el az értéke mintegy felét, és a város nem olyan gazdag, hogy a pályázati beadványokat értékelő bizottság formai okokra hivatkozva kizárja a versenyből azt a vevőt, aki mintegy 180 ezer euróval többet adott volna az említett telekért, mint az, akinek a bizottság és a testület végül megítélte és jóváhagyta a vásárlást. Ez az eljárás számos kérdést felvet, etikai és jogi értelemben egyaránt.

Kérjük a város főellenőrét, hogy vizsgálja ki az ügyet, és ha bármilyen visszásságot lát, jelentse az esetet az illetékes ügyészségnek, amely hivatalból járjon el az ügyben és lehetőség szerint nyilvánítsa semmissé az eladást. A polgármester urat és a képviselő-testületet pedig arra kérjük, hogy írjanak ki és hagyjanak jóvá egy új versenypályázatot, amelybe meghívást kapnak a korábban kizárt érdeklődők, illetve akár még több pályázó is!

 

Králik Róbert, Nagy György, Szüllő Béla, Szalay Károly, Kocur László, Brinzik Angéla, és Iván Tamás, az MKP városi szervezetének elnökségi tagjai

 

DUNATÁJ HETILAP 43/2020

hirdetés
Previous articleÖnkéntes lesz az országos tesztelés Szlovákiában
Next articleA komáromi kórháznak sürgősen szüksége van nullás Rh negatív vércsoportú véradókra!