HAZA DUNATÁJ Az MKP feláldozza Stubendek Lászlót?

Az MKP feláldozza Stubendek Lászlót?

994
hirdetés

A Híd és Szabó Kamill is Czíria Attilát támogatja!

10325382_761511413880191_7635754777300023252_nMúlt héten pénteken (péntek 13.) tartotta meg tagsági ülését az MKP komáromi alapszervezete, amelyen a párt polgármesterjelöltjeiről vitatkoztak. Minderről csak szűkszavúan tudunk beszámolni, mivel az információk korlátozottan állnak rendelkezésre. A résztvevők közül az eddig közöltekért is többen bírálták lapunkat. Korpás Péter állítólag felelősségre vonta az elnökséget, hogy információkat oszt meg velünk.
Ezzel kapcsolatosan szeretnénk megjegyezni, hogy lapunk elsődleges feladata az információk szerzése és tárgyilagos közlése. Így ezúttal is szeretnénk Korpás Péternek, illetve Czíria Attilának is felkínálni a lehetőséget, hogy amennyiben a lapunkban megjelenteket cáfolni szeretnék, azt tegyék meg. Amennyit az üléssel kapcsolatban olvasóinkkal meg tudunk osztani, azt közzétesszük. Czíria Attila, az MKP városi elnöke beszámolót tartott. Beszédében elismerte, hogy korábban Bastrnák Tibor, a Híd járási elnöke felhívta őt telefonon és kávéra invitálta. A találkozó megtörtént, és erről a tényről tájékoztatta az MKP elnökségét is, kifejtetve, hogy ő lehet Komárom MKP-s és Híd-as közös jelöltje. A tagságnak viszont nem adott felvilágosítást arról, hogy konkrétan mitől tárgyaltak, viszont tagadta, hogy egyezség született volna bármilyen funkció elosztásáról. A polgármesterjelöltek bemutatkozása keretén belül Feszty Zsolt és Petheő Attila visszalépett a jelöléstől Czíria Attila javára. Stubendek László kijelentette, hogy ő továbbra is kitart megmérettetése mellett. A vita keretén belül többek között felszólalt Fekete István, a KOMVaK volt igazgatója, aki Czíriát és lépéseit támogatta. Meg kell jegyeznünk, hogy Fekete István Bastrnák Tibor polgármestersége alatt volt a komáromi vízmű igazgatója, s Bastrnák leváltása után azt bizonygatta, hogy az akkori beruházásokra nem volt rálátása, mert a polgármester megtiltotta azok véleményezését. Érdekes volt Szabó Kamill akadémikus, világvadász és üzletember hosszabb szünet után való megjelenése az MKP ülésén. Hozzászólásában többször is méltatta Czíria Attila eddigi tevékenységét és támogatta az összefogás gondolatát. Itt jegyezzük meg, hogy korábban ő volt az, akinek hathatós támogatásával került polgármesteri székbe Bastrnák Tibor. Igaz, barátságuk hamarosan zátonyra futott, Szabó többször is bírálta Bastrnák Tibort és Bugár Bélát. A tények jelenleg azt mutatják, hogy ismét megtalálták az egymáshoz vezető utat. Talán az ő hozzászólásának is köszönhetően az ülés résztvevői megszavazták a Híd-dal való tárgyalások állítólagos megkezdését, illetve folytatását. Az MKP szimpatizánsai és a választók elgondolkodhatnak:
1. Melyik nagyvállalkozónak, illetve melyik (városi) cégnek sérti az érdekeit, hogy egy olyan politikus kerüljön a polgármesteri székbe, aki mindeddig Komárom városa érdekei mellett állt ki?
2. Kinek fáj az, ha esetleg olyan polgármestere lesz Komáromnak, aki kiállt a városi vízművek eladása ellen, veszélyeztetve a pártból való kizárását is?
3. Miért szándékozik az MKP föláldozni eddigi legnépszerűbb politikusát?

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleStirber Lajos: „Csak tiszta forrásból”
Next articleFertőzés a Balatonban: Risztov infúzión