HAZA BELFÖLD Az MKP és a Híd Besztercebánya megyében megállapodott a választási együttműködés kereteiről

Az MKP és a Híd Besztercebánya megyében megállapodott a választási együttműködés kereteiről

923
hirdetés

Megállapodást kötött az őszi szlovákiai megyei választásokon való együttműködés kereteiről Besztercebánya megyében a Magyar Közösség Pártja (MKP) és a Most-Híd magyar-szlovák párt.

    A dokumentumot hétfőn délután írta alá a két párt Besztercebánya megyei elnöke Csúsz Péter (MKP) és Simon Zsolt (Most-Híd), valamint a négy érintett járás pártszervezeteinek elnökei – tájékoztatta az MTI tudósítóját kedden délelőtt a két párt sajtóosztálya.
    „A megyei választáson való együttműködés kereteiről egyeztünk meg, az MKP és a Most-Híd között ez az első ilyen jellegű megállapodás. Az eddigi visszhangok nagyon kedvezőek” – mondta az MTI-nek Csúsz Péter.
    A megállapodás lényege, hogy a két párt azokban a választási körzetekben, ahol magyarok is élnek, nem állít egymás ellenében teljes jelöltlistát, nehogy a magyarok szavazatai szétforgácsolódjanak.
    „Minden érintett körzetben megegyeztünk, hogy melyik párt hány képviselőjelöltet állít. Két körzetben – Losonci és a Rimaszombati járás – valamivel több jelöltet indítunk, mint ahány hely van, kettőben – Nagyrőcei és a Nagykürtösi járás – pedig kevesebbet” – magyarázta az MKP megyei elnöke. Hozzátette: nem közös lista állításáról van szó.
    Ugyancsak fontos eleme a megállapodásnak, hogy a két párt, az MKP és a Most-Híd Besztercebánya megyében semmilyen szinten – sem a pártok, sem a jelöltek szintjén – nem fog negatív kampányt folytatni egymás ellen.

MTI

hirdetés
Previous articleMegszépülve, új áruval vár mindenkit az OUTLET CENTER
Next articleFico: a kisebbségek ne „zsarolják” a szlovák államot – FRISSÍTETT (új: a Híd és az MKP reagálása)