HAZA HÍR-MIX Az MKP Bátorkeszin tartotta meg a járási ünnepséget

Az MKP Bátorkeszin tartotta meg a járási ünnepséget

918
hirdetés

1848 ifjai mertek szabadon gondolkodni

mab4Vasárnap a kora esti órákban megtelt a bátorkeszi kultúrház nagyterme vendégekkel, vendéglátókkal és hazaiakkal. A Magyar Közösség Pártja komáromi járási elnöksége itt rendezte meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeinek járási emlékünnepélyét.

Dolnik Tibor,az MKP bátorkeszi szervezetének elnöke nyitotta meg az estet, aki kifejtette, hogy megtiszteltetésnek mab7tartja, hogy ennek a megemlékezésnek községük adhatott otthont. Berényi József, a párt országos elnöke történelmi pontossággal vázolta a korabeli eseményeket és egyben párhuzamot vont 1956, 1968 és 1989 eseményei között. Rámutatott, hogy a szabad gondolkodástól megijedt osztrák császár gyorsan rájött arra, hogy a nép, az istenadta magyar nép nem hátrál meg. Nem a rokoni szálak miatt avatkozott be a cári hadsereg a magyar szabadságharc leverésébe, hanem azért, mert maga a cár is megrémült annak lehetőségétől, hogy a szabadság gondolata átterjedhet Oroszországba is.

mab6Petheő Attila, az MKP járási elnöke szakított a hagyományokkal, s egyfajta útmutatást vázolt fel, amelynek alapján az MKP szerveinek folyamatos kapcsolatot kell tartaniuk az alapszervezetekkel. – Szerencsére nagyon gyorsan bebizonyosodott, hogy a felvidéki magyarságnak csak egyetlen olyan politikai pártja van, amely nem szándékozik senki előtt megalázkodni bársonyszékekért, alamizsnáért. Mi tárgyalni akartunk a másik féllel is, de az mab2csak másodlagos szerepet szánt nekünk. Ezért egyedül mutatjuk meg mindenkinek, hogy az MKP nem nacionalista, ám minden esetben elkötelezetten küzd az itt élő magyarok jogaiért. Ennek a vidéknek iparra van szüksége, munkahelyekre, különben folytatódik az elvándorlás és aza asszimiláció. Ennek a vidéknek fejlett mezőgazdaságra van szüksége, amely nem csupán gabonatermesztésből, hanem zöldség- és gyümölcstermesz-tésből, állattenyésztésből is áll – hangsúlyozta az MKP járási elnöke. A résztvevők is elismeréssel nyilatkoztak arról, hogy az est szervezői rendkívül gazdag  kultúrmîsort állítottak össze. A legnagyobb sikert Vadkerti Imre, a Harmónia-díj 2012-es nyertese aratta hazaiafias összeállításával.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleBotrányok országa (Országos botrány)
Next articleMegkoszorúzták Petőfi mellszobrát