HAZA HÍR-MIX Az MBK Rieker csapata kiváló játékkal lépett a döntőbe

Az MBK Rieker csapata kiváló játékkal lépett a döntőbe

1176
hirdetés

IMG_8037Hosszú szünet után tegnap május 11-én  játszotta a döntő első mérkőzését az MBK Rieker Komárno csapata az Incheba BK Inter Bratislava ellen. A hazai fiúk megmutatták, hogy a szünet nem tett bennük kárt, sőt a legjobb formában vannak. Ezt be is bizonyították a magas 99:77 arányú győzelmükkel.

Tegnap a komáromi sportcsarnok levegőjében érezni lehetett a feszültséget. Bár a döntő első IMG_8020mérkőzése volt „csupán“, nagy volt a tét. A játéktérre mindkét csapat azonos ambíciókkal lépett és csak a győzelem lebegett előttük. Az első negyedben a vendégek kezdtek jobban, hiszen csak a nyolcadik kosaruk ment mellé. A hazai csapat azonban nem engedte, hogy az Inter jelentősebb előnyre tegyen szert, erről tanúskodik a negyed végeredménye is (22:24).

A máodik negyedben az MBK Rieker csapata javított a védelmen és az Inter több hibát is vétett. Bár a vendégek még ki tudtak harcolni nyolc pontos előnyt is, a komáromi csapat hatékony játékkal ezt gyorsan behozta. A félidő utolsó IMG_8043Bkosarát Vincent Simpson dobta és a végeredmény már a hazai csapat előnyét tükrözte  51:44 arányban.

A komáromi pokol a térfélcsere után kezdődött csak igazán.  A beindult hazai fiúkat a vendégek egyszerűen nem győzték megállítani. A vendégek nagyon sok labdát vesztettek, amit Rón edző fiai hatékonyan kihasználtak. Ennek is köszönhetően a harmadik negyed végén már 20 ponto skülönbség világított az eredményjelző táblán.

Az utolsó negyedben az MBK Rieker csapata csak játszadozott az ellenféllel és mindvégig sikerült a magas különbséget tartani. A végeredmény 99:77.

 

Gratulálunk !

Pinke Noémi

dunataj.sk

hirdetés