HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Az év legveszélyesebb fogyókúrái: ne próbáld ki, hiába divatos!

Az év legveszélyesebb fogyókúrái: ne próbáld ki, hiába divatos!

898
hirdetés

diétaA fogyókúra lehet veszélyes? Igen. Minden fogyókúra komoly előzetes tervezést igényel, össze kell állítani egy étrendet, személyre szabott edzéstervet. Mára különféle tévhitek és csodaszerek terjedtek el a fogyni vágyók körében. Ne játssz az egészségeddel és ne hagyd magad becsapni! Ne felejtsd el: energiabefektetés nélkül nincs eredmény!

1. Biotyping diéta

A biotyping diétát követők egyes ételek fogyasztását teljesen megtagadják és nagy mennyiségű étrendkiegészítőt visznek be szervezetükbe, ráadásul ez a fogyókúra a hormonműködésébe is beleavatkozik, és éppen ezen utóbbi jellemzője miatt veszélyes.

Ahogy említettük: energiabefektetés nélkül nincs eredmény, tehát valószínűleg, ha sikerülne is leadnod pár kilót ezt a fogyókúrát követve, vissza is szednéd később a korábban leadott felesleget.

2. Gluténmentes diéta

A gluténmentes diétát sokan választják annak ellenére, hogy hatékonyságára egyelőre nincs bizonyíték. A gluténérzékenyek számára ez a fogyókúra ideális lehet, azonban az egészséges szervezet számára a glutén tartalmú élelmiszerek mellőzése káros lehet. A gluténmentes diétát követők megtagadják a többek között a rozs, az árpa és a zab fogyasztását.

3. Bébiétel-diéta

Ahogy már a neve is mutatja, egy elég bizarr fogyókúrás módszerről van szó. Lényege, hogy a fogyni vágyók kizárólag bébiételt fogyasztanak. Vajon belegondoltak abba, hogy a bébiétel csupán a csecsemők táplálékszükségletét fedezi? Az ezt a diétát követők immunrendszere legyengül és ez súlyos következményekkel járhat.

A fentiekben megismerkedhettünk három nagyon veszélyes fogyókúrás módszerrel. Semmiképp ne próbáld ki egyiket se, ha egészséges szeretnél maradni. A fogyás titka nem a csodaszerekben rejlik. Légy kitartó, tervezd meg étrended, állíts össze egy edzéstervet és fogyj lassan, de biztosan!

Szakértők kimutatták, hogy tartós fogyás akkor érhető el, ha fokozatosan adsz le a feleslegből.

receptekneked.hu

hirdetés
Previous articleExtrém hideg miatt adtak ki figyelmeztetést
Next articlePárizsi vérengzés – A Charlie Hebdo című szatirikus hetilap évek óta támadások kereszttüzében áll