HAZA RÉGIÓ Az észak-komáromiak visszasírják a helyi strandolóknak korábban adott árkedvezményt

Az észak-komáromiak visszasírják a helyi strandolóknak korábban adott árkedvezményt

562
hirdetés

Több észak-komáromi lakos panaszkodott nekünk amiatt, hogy míg a tavalyi strandidényben az Összetartozás Városának itteni és túlparti strandjain is igénybe vehették a helyi lakosoknak nyújtott árkedvezményt, az új szezonban már csak a fürdővízben, ám az árengedményekben nem lubickolhatnak. Utánajártunk, mi minden indokolta a közkedvelt bónuszok visszavonását.

Illusztrációs felvétel 1.

„Az itteni strandfürdőt működtető Comorra Servis cég tavaly még saját zsebből nyújtott árkedvezményt az észak- és dél-komáromi lakosoknak. Tudomásunk szerint az észak-komáromiakat is megillető hasonló engedményt a túlparti Brigetio Gyógyfürdő már hónapokkal ezelőtt megszüntette, de a dél-komáromiak számára meghagyta.

„Az új strandidényben mi úgy döntöttünk, hogy ezt a lehetőséget már a Duna egyik oldalán élő komáromiaknak sem fogjuk nyújtani. Ennek fő oka az, hogy elegünk lett a strandpénztárunknál adódó konfliktusokból. Ugyanis a helyi lakcímét mindenkinek a személyazonossági igazolványával kellett igazolnia, s azt sokan nem akarták megmutatni a munkatársainknak. Azt hangoztatták, hogy azt nekik nincs joguk elkérni. Mivel minden komáromit személyesen nem ismerhetünk, ez esetben csak teljes árú belépőjegyet tudtunk felkínálni nekik, ami további vitákat váltott ki”

– indokolta döntésüket Kollár Gábor mérnök, a Comorra Servis járulékos cég igazgatója.

Hangsúlyozta: a tavalyi 7-ről 8 euróra emelték a kedvezmény nélküli, felnőtt napi belépőjegy árát, aminek viszont a komáromiaktól eltérően, a környező községekből szép számmal érkező strandolók és a turisták örülnek. Nekik ugyanis a tavalyi 9,50 euró helyett kevesebbet, a komáromiakkal egyformán, már csak 8 eurót kell fizetniük.

Illusztrációs felvétel 2.
„Ráadásul a napi belépőjegy a csúszdák és különféle attrakciók használatára is mindenkit feljogosít, míg a csúszdázásért több strandon külön kell fizetni. A környéken még így is a legolcsóbb létesítménynek számítunk, miközben mentesülünk az említett veszekedésektől”

– egészítette ki az elmondottakat.

Végül elárulta: „Felvetődött a gondolat, hogy a következő évben oly´ módon nyújthatnánk ismét árkedvezményt, hogy jelképes összegért bárki megvásárolhatná a Comorra Servis – hűségkártyát. Az a komáromi és a máshonnan érkező tulajdonosát, többségében törzsvendégünket a helyi termálfürdőn kívül a fedett uszoda, a csónakkölcsönző, a jégpálya és a sportcsarnok alacsonyabb áron való használatára is feljogosítaná. Erről még nem egyeztettünk a fenntartónk, Komárom város vezetésével, amely ugyan éves szinten anyagilag támogatja az egységeink működését, de az árkedvezmények kapcsán adódó különbözeteket eddig is nekünk kellett kigazdálkodnunk. Egyébként a https://thermalkn.sk/hu/arlista/ honlapunkon is olvasható, hogy a diákoknak, a családoknak, a nyugdíjasoknak és a helyi sportszervezeteknek ez idő tájt is többféle kedvezményt nyújtunk”.

Illusztrációs felvétel 3.

Ez ügyben Keszegh Bélának, Észak-Komárom polgármesterének a véleményét is kikértük.

„Az árkedvezményekkel kapcsolatban a Comorra Servis, illetve a termálfürdő gazdálkodásáért is felelős igazgatója szabadon dönthet. Tudom, hogy a helyi lakosok közül többen kinyilvánították nemtetszésüket a személyazonossági igazolványuk ellenőrzése miatt, amire valójában csak a rendőrök jogosultak.

„Akadtak, akik azt állították, hogy pedig ők komáromiak, csak éppen nincs náluk az igazolványuk, de ezt bárki mondhatta volna. Nos, a kedvezmények sosem kötelező érvényűek, de amikor vannak, akkor inkább örülni kéne e lehetőségnek, nem pedig veszekedni a strandfürdő személyzetével. Hozzáteszem: annak is lehet örülni, hogy a komáromi termálfürdő térségünkben még így is a legolcsóbb”

– fejtette ki.

Kérdésemre, hogy Komárom város a jövőben tudna-e valamiképp, esetleg Komárom-hűségkártyával árengedményt adni a helyi lakosoknak, ezt felelte: „sajnos, a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben az önkormányzatoknak ennél sokkal nagyobb problémákra kell megoldást találniuk. A városkasszából most mi sem tudjuk hozzáfizetni a kedvezménnyel kapcsolatos különbözetet, egyelőre azon gondolkodunk, hogy miként éljük majd túl az őszi-téli hónapokat. Ahol tehetős magántársaság működtet egy fürdőt, s a miénknél eleve drágábbak a napi belépőjegyek, ott nyújthatnak ilyen bónuszt a helyi lakosoknak. Ami pedig a dél-komáromi döntést illeti: azt az illetékesek korábban közölték velünk, amit megértően tudomásul vettünk”.

Az utóbbi kapcsán Turi Bálintot, a túloldali Brigetio Gyógyfürdőt is működtető Komthermal Kft. ügyvezető igazgatóját kaptam mikrofonvégre.

„Korábban a városi önkormányzatunk a kft-től várta el azt, hogy adjon kedvezményt a komáromiaknak, beleértve az észak-komáromi látogatókat is. Majd amikor tavaly szeptemberben a Komthermal Kft. ügyvezető igazgatója lettem, Molnár Attila polgármesternek javasoltam: a továbbiakban ezt ne a társaságtól várják el, ahelyett az önkormányzatunk támogassa a dél-komáromi lakcímkártyával rendelkező lakosokat.

Miután ezt a testület megszavazta, tavaly októberben a polgármester úrral kötöttünk egy szerződést, amely értelmében a társaságunknak átfizeti az árkülönbözetet. Ezt nagyon korrekt lépésnek tartom, mert ekképp már nem kell viselnünk ezt a terhet, s a helyi lakosok kedvezménye is megmaradt” – mondta el Turi Bálint.

Nos, az ottani felnőtt napi belépőjegy 2023. november 1-től 3600 forintba, a Komárom város által támogatott jegy pedig annak kétharmadába, 2400 forintba, míg a szabadtéri strandolást lehetővé tevő jegy 3 ezer, illetve kedvezménnyel 2 ezer forintba kerül. Sajnos, az észak-komáromi látogatókra nem vonatkozhat a dél-komáromi önkormányzati döntés. Az ottani árak és a további részletek szintén a honlapjukon olvashatók.

Végül itt olvashatók a Komáromi járásban található pati és naszvadi termálfürdő árai, kedvezményei.

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

hirdetés